ФМП и Хемофарм у Сарајеву

Две кошаркаше екипе из Србије учествују од петка до недеље на меморијалним турнирима у Сарајеву.

Кошаркаши ФМП-а из Железника учествоваће на меморијалном турниру некадашњег југословенског репрезентативца Мирзе Делибашића, а кошаркашице Хемофарма из Вршца на меморијалу вокалног солисте Индекса Даворина Поповића Пимпека.

У Сарајеву данас почиње меморијални турнир кошаркашица који је окупио најбоље екипе из Србије, Хрватске, Црне Горе и БиХ.

Од 16 сати играју домаћи Жељезничар и српски шампион Хемофарм из Вршца, док се у 18 сати састају хрватски шампион Шибеник Јолy ЈБС и подгоричка Будућност.

У суботу је од 17 сати на програму утакмица за треће место, у којој ће се састати поражене екипе из данашњих утакмица, док се победници састају у финалу од 19 сати.

У Сарајеву се овога викенда игра и четврти меморијал Мирза Делибашић у знак сећања на великана БиХ и југословенске кошарке.

У суботу од 18 сати играју јадрански лигаши Сплит и ФМП из Железника, а у 20 сати ће се састати сарајевска Босна и мађарски Пецс. 

У недељу се најпре игра утакмица за треће место (18), потом и финале (20).

Делибашић је, поред Босне, са којом је у Греноблу освојио титулу клупског првака Европе, успешно играо и за Реал из Мадрида, док је са репрезентацијом СФРЈ освојио бројне медаље на европским и светским првенствима и олимпијским играма.

Био је велики пријатељ са Даворином Поповићем Пимпеком, који је у младости био кошаркаш сарајевског Жељезничара, а доцније фронтмен сарајевске групе "Индекси" и стални посетилац кошаркашких утакмица.

број коментара 0 Пошаљи коментар