Црвена звезда довела новог центра

Кошаркашки клуб Црвена звезда представио је новог играча Владимира Штимца који је прво појачање за нову сезону и најавио наставак преговора са истакнутим тренером Светиславом Пешићем о преузимању вођења тима са Малог Калемегдана.

"Остварио ми се дечачки сан и драго ми је што сам се вратио у Београд. Имао сам неколико понуда из Пољске, Италије и Грчке али ово је била моја жеља јер хоћу да покажем ко сам и шта сам", рекао је Штимац на конференцији за новинаре.

Владимир Штимац има 21 годину, висок је 209 центиметара и игра на позицији центра. У претходној сезони Штимац је играо за летонску Валмерију.

Генерални менаџер Црвене звезде Милан Опачић истакао је да је Звезда довођењем Штимца потврдила да се клуб оријентише на младе и перспективне играче.

"Са Штимцем смо потписали уговор на три године, уз опцију да после тога оде у НБА лигу. Наше жеље су добри, млади играчи који већ у овој сезони могу да дају свој допринос успеху екипе", рекао је Опачић.

Опачић је потврдио да ће вечерас црвено-бели направити нацрт уговора који ће бити понуђен Пешићу и изразио наду да ће звезда у наредних неколико дана добити новог шефа стручног шстаба.

"Данас ће комисија која руководи клубом бити комплетна, а вечерас ћемо направити нацрт уговора који ћемо сутра представити Пешићевом менаџеру. Верујем да ће до краја недеље Звезда добити новог тренера", рекао је Опачић.

Он је, такође, најавио да ће Црвена звезда наредне недеље представити још једно појачање, досадашњег кошаркаша Келна Марка Кешеља.

број коментара 0 Пошаљи коментар