Фифа наредила клубовима да пусте српске репрезентативце

Светска фудбалска федерација (Фифа) званично је обавестила стране клубове за које наступају српски репрезентативци старости до 23 године да их морају пустити на Олимпијске игре у Пекингу.

Како је саопштио Фудбалски савез Србије, Фифа је поручила клубовима да имају обавезу да на Олимпијски турнир у Пекингу пусте играче рођене после 1. јануара 1985. године.

Саопштење Фифа су потписали директор Правне службе светске фудбалске федерације Марко Вилигер и директор Одељења за статус играча Омар Онгаро. Селектор олимпијске репрезентације Србије Мирослав Ђукић у прелиминарни тим за Пекинг је уврстио 10 фудбалера који играју у иностранству, а само је голман Владимир Стојковић рођен пре 1985. године.

Стојковић, међутим, није имао проблема са Спортингом из Лисабона, који му је дозволио да игра у Пекингу, иако то није био у обавези.  Проблеме су имали фудбалери Нанта Филип Ђорђевић и Стефан Бабовић, Вердера из Бремена Душко Тошић, Херте из Берлина Гојко Качар и Салцбурга Ђорђе Ракић.

"Орлови" ће припреме за Олимпијске игре почети сутра, а очекује се да ће сви играчи, осим можда повређеног Миралема Сулејманија, доћи на прву прозивку селектора Ђукића.

број коментара 0 Пошаљи коментар