Јол незадовољан Сулејманијевом физичком спремношћу

Нови тренер Ајакса из Амстердама Мартин Јол критиковао је српског фудбалера Миралема Сулејманија због недовољне физичке спремност.

"Заиста мислим да би морао да поправи физичку спремност. Гледао сам га и на Европском првенству за играче узраста до 21 године, али и тамо није изгледао спреман за меч. После је имао краћи одмор, али се ситуација није променила", рекао је Јол за холандску телевизију АТ5.

Некадашњи тренер Хамбурга истакао је да ће сви фудбалери Ајакса имати подједнаке шансе за место у стартној постави и да екипу неће састављати према ценама њихових трансфера.

"Не занима ме колико је ко плаћен када је долазио у Ајакс. Ако Миралем у припремном делу сезоне не буде на очекиваном нивоу, шансу да покаже шта зна добиће Марвин Зегелар", навео је Јол.

Сулејмани је у Ајакс дошао пред почетак прошле сезоне за 16,25 милиона евра, што је најскупљи трансфер у историји холандског фудбала. Српски репрезентативац, ипак, није оправдао поверење, умногоме и због проблема са повредама.

"Миралем и прошле сезоне није био сасвим спреман, а ипак је постигао 10 голова и наместио још толико. Замислите колико би значио тиму када би био потпуно фит. Међутим, он мора много да ради на томе како би могао да остави трага у Ајаксу", нагласио је Јол.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 10. јул 2009, 19:31) - ivan [нерегистровани]

nema sp

ako ne poboljsas formu i mrdja ce da ti zauzme mesto u reprezentaciji