Козенко најуспешнији

Српски џудисти завршили су такмичење на 25. летњој Универзијади у Београду, а најближи медаљи био је Ивица Козенко, који је стао на корак од меча за бронзу.

Козенко је лоше почео такмичење у категорији до 60 килограма. У првом колу он је изгубио од Узбекистанца Габита Есимбетова, али је потом у репесажу победио Иранца Мостафу Далиријана и Швајцарца Михаела Итена. Међутим, у борби која је одлучивала ко ће се надметати у мечу за бронзану медаљу поражен је у дуелу са Италијаном Фабиом Андреолијем.

У апсолутној категорији Александар Петковић је био слободан у првом колу, док је у другом колу изгубио дуел са Корејцем Ким Сунг Мином. У борби у репесажу Петковић је изгубио од Холанђанина Грима Вујстерса.

У конкуренцији жена, у апсолутној категорији Снежана Делибашић је у првом колу победила Хрватицу Марију Ћосић, али је у следећој фази такмичења изгубила од Кинескиње Јие Жанг, а потом у репесажу и од Рускиње Јекатарине Шереметове.

Друга српска представница Татјана Тривић је у категорији до 48 килограма у првој борби изгубила од Казахстанке Александре Падрјадове, а није имала прилику да утисак поправи у репесажу.

број коментара 0 Пошаљи коментар