Барселона против учешћа Месија на ОИ

Шпански фудбалски прволигаш Барселона није вољан да дозволи свом нападачу Лионелу Месију да учествује на Олимпијским играма у Пекингу као члан аргентинске селекције, пошто се тиме ремете амбиције клуба у предстојећим квалификацијама за Лигу шампиона.

Селектор аргентинског олимпијског тима Серхио Батиста објавио је пре два дана списак играча на које рачуна за Игре у Пекингу, међу којима је и 21. годишњи Меси.

"Желимо да имамо све играче на располагању за прелиминарну рунду Лиге шампиона. Сматрамо да смо у праву и да Месију не сме бити дата дозвола да напусти клуб", рекао је генерални секретар Барселоне Чики Бегиристајн.

С друге стране, у Фудбалској федерацији Аргентине сигурни су да ће Меси бранити боје "гаучоса" у Пекингу, односно да ће Светска фудбалска федерација одобрити његово учешће на Играма.

"Меси је један од најбољих играча на свету. Намеравам да му у тиму дам више простора, како би показао све квалитете. Према мом мишљењу, овај играч је у досадашњој каријери ограничаван заузимањем само једне позиције на терену", истакао је селектор олимпијске екипе Аргентине Батиста.

број коментара 0 Пошаљи коментар