Најбогатији Африканац најавио куповину Арсенала, навијачи одушевљени

Алико Данготе, нигеријски милијардер, најавио је да ће у току 2021. године купити лондонски Арсенал. Навијачи "тобџија" са нестрљењем очекују промену власника, пошто су већ годинама у отвореном сукобу са садашњим менаџментом.

Арсенал већ годинама не постиже резултате на које су навијачи навикли, а срећа се можда промени наредне године, када би клуб требало да преузме нигеријски бизнисмен Алико Данготе.

"Тобџије" никако да се врате у сам врх енглеског фудбала, а навијачи су у катастрофалним односима са власником Стеном Кренкеом, коме замерају да запоставља трофејни клуб.

Алико Данготе могао би да буде нова покретачка снага тима са Емирејтса. Нигерисјки милијардер најавио је клуповину клуба 2021. године, пошто заврши са пројектом једне од највећих нафтних рафинерија на свету.

Данготе важи за најбољгатијег Африканца, а његово богатство процењује се на око 8.5 милијарди фунти (око 10 милијарди евра).

Садашњи власник Арсенала, али и Денвер нагетса (НБА тим) и Лос Анђелес ремса (НФЛ тим), ретко долази у Лондон, па навијачи сматрају да не придаје довољно пажње једном од најтрофејнијих клубова на Острву.

Под вођством Унаја Емерија, тим се нашао на десетом месту на табели Премијер лиге, али доласком Микела Артете ствари су кренуле набоље, Недовољно, ако се навијачи "тобџија" питају...

број коментара 0 Пошаљи коментар