Ливерпул у новом руху од наредне сезоне, стиже ковчег с благом од "Најка"

Фудбалски клуб Ливерпул потписао је вишегодишњи уносни уговор са произвођачем спортске опреме "Најк", који ће ступити на снагу 1. јуна ове године.

После четири године уговора са "Њу Балансом", Ливерпул ће од наредне сезоне носити "Најк" опрему, објавио је клуб са "Енфилда".

Незванично, висина уговора је око 40 милиона долара годишње, а уз бонусе би могао да постане један од најјачих спонзорских уговора који неки клуб има са произвођачем спортске опреме.

Према наводима са Острва, нови уговор би могао да надмаши чак и онај који Манчестер јунајтед има са "Адидасом" у вредности од око 100 милиона долара, пошто ће Ливерпулу припасти одређени проценти од продаје дресова и опреме.

Енглески суд донео је у октобру пресуду у корист клуба са "Енфилда", према којој немају обавезу да продуже уговор са "Њу Балансом", иако у њему постоји ставка која предвиђа да се однос продужи уколико се изједначи понуда са новим спонзором.

Ливерпул је, с друге стране, тврдио да "Њу Баланс" не може да изједначи маркетиншки потенцијал и дистрибуциону снагу "Најка" и тако добио спор.

Нови уговор ступа на снагу 1. јуна 2020. године.

број коментара 0 Пошаљи коментар