Пререзана Ибрахимовићева статуа у Шведској

Само неколико недеља након што му је у родном Малмеу постављена статуа, Златан Ибрахимовић остао је без ње, пошто су је навијачи истоименог клуба вандализовали и срушили.

Шведски фудбалски клуб Малме је у октобру прошле године испред свог стадиона поставио статуу Златана Ибрахимовића, који је у свом родном граду започео богату фудбалску каријеру.

Нешто више од месец дана касније, тачније 26. октобра, Ибрахимовић је саопштио да је постао сувласник Малмеовог ривалског клуба Хамарбија.

Навијачи Малмеа нису могли да се помире са том одлуком, па су већ следећег дана реаговали.

У неколико наврата су вандализовали статуу, стављали јој клозетску шољу око главе, исекли нос, префарбали...

Статуу су овога пута потпуно срушили, пререзавши јој ноге, да би јој потом главу прекрили репрезентативним дресом.

Поред скандала са статуом, Ибрахимовић се на насловним странама нашао и поводом нагађања о повратка у италијански фудбалски клуб Милан.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(недеља, 05. јан 2020, 22:09) - anonymous [нерегистровани]

Kupio drugi klub umjesto Malmo

Kupio Hammerby a igrao za Malmo i zato su navijaci ljuti

(недеља, 05. јан 2020, 17:35) - Istina [нерегистровани]

Nije Zlatan ZLATAN

Da je bio dobar igrač, jeste, nema dileme, ali zbog svojih "nedela" nikad ga nisam gotivio. Ne baš tako davno u Švedskoj je kupio jedno ostrvo i optužen je za utaju poreza za oko 3 miliona evra, a ima milijarde. "Oči gladne nikad neće biti site". Setimo se deteta iz BiH sa kancerom koke je poslednja želja bila da upozna Zlatana. Došli su u Pariz gde je on tada igrao, otišli na njihov trening, i on je posle treninga otišao kući, ili gde već, odbio je bilo kakav sastanak sa tim detetom. O kome i o čemu mi ovde pričamo. Igrač jeste (bio), ali ne i čovek!

(недеља, 05. јан 2020, 13:52) - DES [нерегистровани]

Živa legenda

Ništa bolje i nije moglo da se očekuje, kakav klub takvi i nazovi navijači.