Брад: ВАР би требало користити само код очигледних грешака

Генерални секретар Међународног одбора за фудбалска правила (ИФАБ) Лукас Брад изјавио је да би ВАР технологију требало користити само за јасне и очигледне грешке код офсајда. Последњих месеци у енглеској Премијер лиги било је мноштво поништених голова због милиметарских офсајда због чега се ВАР поново нашао на озбиљном удару.

Само у прошлом колу поништени су голови Норичу, Шефилду Вулверхемптону, Брајтону и Кристал Паласу "тесним" одлукама ВАР-а што је изазвало бес тренера, играча, али и навијача.

"ВАР би требало да се користити само код очигледних грешака током утакмице. Јасно и очито, то је важан принцип. Уколико проведете минуте да бисте утврдили да ли је офсајд или не, онда то није јасно и оригинална одлука би требало да се поштује", рекао је Брад за ББЦ.

Брад је најавио како ће ИФАБ дати смернице у вези са ВАР-ом на такмичењима која га користе.

"Са ВАР-ом видимо неке ствари које иду у смеру у којем ћемо можда требати поново да се прилагодимо. Ово је проблем. Људи се труде да буду форензичари. Не тражимо да донесу бољу одлуку, већ се покушавамо решити јасних и очигледних грешака. Ако видео докази показују да је играч био у офсајду, онда је био у недозвољеној позицији. Међутим, ако није очито, онда се одлука не може променити, остајете при оригиналној одлуци," закључио је Брад.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(уторак, 31. дец 2019, 17:13) - Djoda [нерегистровани]

@Forza VAR

Izgleda da ti je fudbal i njegova sustina poznata samo sa malih ekrana,ili ako si nekada otisao na koju utakmicu.VAR je uveden iz komercijalnih razloga,otkrili su da se VAR-om moze zaraditi novac.Monitore,kamere,pratecu opremu, neko proizvodi.

(уторак, 31. дец 2019, 16:48) - Kablar [нерегистровани]

@Forza VAR

U sobi gde su VAR monitori sedi fudbalski sudija,tako da sudija ne odlucuje je bezsmislica.Razlika je u tome sto sudija na terenu nema monitore pred ocima,sudija u sobi ih ima.A ti sto si za VAR,objasni koju prednost stice napadac naspram odbrane,ako mu je ruka,noga,glava itd. u ofsajdu?

(уторак, 31. дец 2019, 13:52) - anonymous sasa [нерегистровани]

Provera

Treba kao u tenisu tokom meča dati pravo svakoj ekipi tokom meča recimo dva puta da traži proveru tj. da pogreši dva puta!.

(уторак, 31. дец 2019, 12:30) - Nikola [нерегистровани]

Forza VAR

Cuj ti ovog intelektualca, pa ako je greska ocigledna koji ce ti onda djavo VAR. Puna podrska VAR/u, da fudbal postane posteniji sport na koji sto manje mogu da uticu sudije.