Фудбалском савезу Косова прети суспензија због мешања политике у спорт

Косовски фудбалски савез могао би да добије суспензију од две до пет година са Уефиних и Фифиних такмичења, преноси портал Косово онлајн.

Како се наводи, разлог за то је покушај смене председника Фудбалског савеза Косова Агима Адемија и уплитања политике у спорт, што је у потпуности у супротности са препорукама Уефе и Фифе.

Две водеће међународне фудбалске институције статутима су изричито наложиле да се политика не меша у спорт, подсећа се и додаје:

"Према неким изворима, Косово ризикује да буде суспендовано од две до пет година, јер политички повезане особе покушавају директно да интервенишу у Фудбалском савезу Косова."

Евентуалном суспензијом Косова највећи победник била би Северна Македонија, која би могла да се нађе директно у финалу плеј-офа Д Лиге нације, пре него што се и одигра меч између те две селекције.

број коментара 8 Пошаљи коментар
(петак, 06. дец 2019, 20:13) - anonymous [нерегистровани]

sva sreca

da u srbiji tako nesto ne postoji...

(петак, 06. дец 2019, 18:58) - anonymous [нерегистровани]

Fudbal

Da se politika nije mešala oni ne bi ni igrali ove kvalifilacije

(петак, 06. дец 2019, 17:26) - anonymous [нерегистровани]

Ne likujte

.... jer od toga nema ništa. Što je babi milo to joj se i snilo.

(петак, 06. дец 2019, 16:58) - Grobar [нерегистровани]

Futbal

Trenutno Kosovo igra bolje od Serbije futbal!Samo kazem...

(петак, 06. дец 2019, 16:50) - anonymous [нерегистровани]

blef

Ma ja nigde nisam to procitao npr na sajtu UEFE ili FIFE, to sami Albanci sa Kosova kao pisu nesto a od toga nece nista biti.

(петак, 06. дец 2019, 15:50) - anonymous [нерегистровани]

Oni su politicki i nastali!

Oni su na politickim osnovama i nastali uz upotrebu NATO agresije i velikih sila koje su arogantno gazile zakone UNa takodje FIFE i drugih sportskih Organizacija. Izmisljena zemlja, je sasvim nepostojeca zemlja. Ona egzistira smo inatom zapadnih "demokratija" u svrsi njihovog politickog interesa.

(петак, 06. дец 2019, 15:47) - ĐORĐO-NEVESINJE [нерегистровани]

Pa sami su ga stvoril!

Fifa i Uefa su u saradnji sa politokom zapada i stvorile ta kvazi savez, pošto je Zapad oteo deo naše teritorije! Sad im se odbija od glavu!

(петак, 06. дец 2019, 15:38) - Саша [нерегистровани]

Фифа

Пази ово, Фифа прво промени правила да и територије које нису признате од стране УН имају приступ такмичењу а онда се жале на уплитање политике док је сама политика извршила притисак на Косово у Фифи. Тотално лудило.