Миловановић: Желим да створимо култ репрезентације

Нови селектор младе фудбалске репрезентације Србије, Ненад Миловановић, пред нови циклус квалификација за пласман на Европско првенство 2021, изјавио је да очекује да екипа створи култ и да поново постиже добре резултате.

"Сви заједно имамо задатак да створимо култ репрезентације. Играчима тај грб на дресу мора да буде светиња, не само речима већ и делом. Када дођу у Стару Пазову, треба да знају где су и зашто су дошли", рекао је Мловановић за сајт ФСС.

Он је додао да не тражи алиби, али је чињеница да је екипа мало хендикепирана са временом, за разлику од Русије која је већ била на окупу и одиграла неколико припремних утакмица.

"Можда смо мало дефицитарни на позицијама десног бочног дефанзивца и задњег везног, најјачи смо у офанзивном делу где могу да рачунам на наше интернационалце Влаховића, Јовељића, Аџића, Златановића", навео је Миловановић.

Каже да не може децидирано рећи да неће позивати играче који су већ обезбедили статус А репрезентативца, али да је чињеница да они по повратку међу своје вршњаке немају више исти мотив и ту дозу адреналина коју жели да види код сваког свог играча.

"Очекујем да проради српски инат, моја мисија је да код играча створим глад за успехом", поручио је некадашњи тренер Младости из Лучана, уз констатацију да му не недостаје рад на дневном нивоу, али разлика је велика између селектора и тренера, јер као селектор немаш времена за неке исправке као када радиш у клубу.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(недеља, 11. авг 2019, 18:55) - anonymous [нерегистровани]

Naslov

Jos jedan vizionar bez karijere i iskustva. Jednostavno nije taj kalibar.

(недеља, 11. авг 2019, 18:49) - anonymous [нерегистровани]

Moj Milovanovicu, davno je to bilo, kada su igraci dres reprezentacije, nazivali.......

..............dresom - najdrazih boja!!!