Ласта: Аутобус био технички исправан, следи кривична пријава

Аутобус који се запалио док су се у њему у суботу превозили фудбалери Црвене звезде био је технички исправан пре и у време настанка тог инцидента код Аутокоманде, саопштило је Саобраћајно предузеће "Ласта" и најавило подношење кривичне пријаве због уништавања имовине.

У аутобусу "Опен топ", који је изнајмио ФК Црвена звезда, биле су исправне инсталације, као и доводна и одводна црева, а флуиди на прописаном нивоу, утврђено је на ванредној седници Извршног одбора тог предузећа, наводи се у саопштењу.

Вештачењем је утврђено да је пожар избио испод предњег дела аутобуса због пиротехничких средстава са отвореним пламеном, а не као последица техничке неисправности возила.

Како се наводи, биле су поштоване и све пратеће процедуре око најма аутобуса.

Извршни одбор "Ласте" одлучио је да се поднесе кривична пријава против Н. Н. лица које је проузроковало уништавање "Ластине" имовине у нади да ће одговорни за паљење аутобуса бити приведени правди, истиче се у саопштењу.

Ванредној седници Извршног одбора СП "Ласта" присуствовали су генерални директор Тони Гајић, извршни директори Ивана Павић и Бранислав Станковић, директор саобраћаја Ненад Ивановић и технички директор Горан Михајловић.

број коментара 6 пошаљи коментар
(уторак, 22. мај 2018, 09:58)
Dile [нерегистровани]

Pamet

Hoćemo li se dozvati pameti jednom i kažnjavati strožije one koji nam prave dar mar po stadionima. Zašto ne primenimo engleski model, porušimo ograde i da posećenost na utakmicama bude veća.

(уторак, 22. мај 2018, 02:12)
anonymous [нерегистровани]

@Mutna posla

Vrlo jednostavno, ako je curelo ulje osiguranje ne isplacuje stetu Lasti, ako je autobus ispravan osiguranje mora da isplati stetu Lasti, znaci ulje nije curelo;)

(уторак, 22. мај 2018, 02:05)
Dijaspora [нерегистровани]

@ Sve je jasno

Imam svoju carter firmu, ako su isti zakoni u Srbiji kao ovde onda Lasti osiguranje placa stetu (nije Lasta izazvala stetu), tu nema nikakvih problema, zato postoji osiguranje a posle toga osiguranje pokusava da izvuce svoje pare ako moze, Ili od onoga ko je iznajmio autobus ukoliko se dokaze namera ili od lica koje je izazvalo pozar, Zvezda ne moze da kontrolise sta se desava van autobusa, odgovorna je za one u autobusu.
Lastu to ne interesuje, ona dobija pare od osiguranja a ovi drugi neka se tuze.

(понедељак, 21. мај 2018, 18:44)
Erkofhan [нерегистровани]

Sve je jasno

FK Crvena Zvezda, kao organizator celog dogadjaja, treba da plati stetu ili da kupi Lasti nov autobus.

(понедељак, 21. мај 2018, 18:25)
anonymous [нерегистровани]

Mutna posla

Juce curelo ulje a danas tehnicki ispravan hehe.

(понедељак, 21. мај 2018, 17:14)
anonymous [нерегистровани]

Pravda

Negde sam procitao da je uhapseno petnaest osoba zbog posedovanja I paljenja baklji. Ali nigde nisam pricitao da su uhapseni I igraci Crvene zvezde. A kolko vidim na snimku, skoro pa svaki od njih drzi po jednu. Selektivno primenjivan zakon.