Извињење због пиштоља, удружење прволигаша тражи наставак такмичења

Два дана након немилих сцена у Солуну, председник ПАОК-а Иван Савидис извињава се због инцидената на мечу ПАОК – АЕК. Влада је суспендовала првенство, а удружење прволигаша истиче да је суспензија утакмица „озбиљна опасност“ за клубове и захтева што хитнији наставак такмичења.

Грчка лига се супротставила суспензији свих суперлигашких утакмица, рекавши да је овиме угрожено само постојање клубова. Фудбалско првенство Грчке обустављено је на неодређено време, после излива насиља током меча између ПАОК-а и АЕК-а, који је прекинут када су навијачи солунског тима, заједно са председником клуба Иваном Савидисом, упали на терен после поништеног гола Фернанда Вареле.

"Суспензија не доноси ништа", рекао је председник Суперлиге Јоргос Стратос новинарима након састанка са министром за културу и спорт Георгиосом Василијадисом.

"То ствара озбиљну опасност и ми се можда удаљавамо од наших циљева. Суспензија не користи било коме или било чему и поништава све што је позитивно учињено. Суспензија угрожава цео фудбал и изазива финансијске последице", додао је Стратос.

Стратос је рекао да је тражио "најбрже могуће наставак" утакмица, али датум још није одлучен.

Грчки фудбал је већ годинама погођен насиљем на терену и ван њега и власти су више пута обећавале да ће очистити тај спорт.

Међутим, посета утакмицама константно опада, а ове сезоне само четири клуба од 16 ​​најбољих екипа су забележила просечну посету већу од 5.000 гледалаца по утакмици.

ПАОК-ов председник Савидис, бивши припадник Руске думе, у пратњи телохранитеља два пута је бесно ишао по терену у Солуну, други пут је примећено да има пиштољ у футроли за појасом. Није потезао оружје.

ПАОК је касније добио победу од 1:0 након што је судија променио своју одлуку два сата после утакмице и признао гол, док полиција жели да приведе Савидиса због неовлашћеног уласка на фудбалски терен.

број коментара 0 пошаљи коментар