Фудбалски хаос у Грчкој, суспендовано првенство

Фудбалско првенство Грчке обустављено је на неодређено време, после излива насиља током меча између ПАОК-а и АЕК-а, који је прекинут пошто су навијачи солунског тима, предвођени председником клуба Иваном Савидисом, упали на терен после поништеног гола Фернанда Вареле. Грчки медији најављују да ће Влада клубовима забранити међународна такмичења у наредне две године, али заменик министра спорта Јоргос Василидис није желео да коментарише наредне потезе.

"Нећемо дозволити да оживе догађаји из прошлости. Све опције су на столу. Чекамо прелоге лиге и Грчке фудбалске федерације. Првенство је прекинуто на неодређено време. Очекујемо нови сет правила", рекао је Василидис.

"Правила морају да важе за све и на сваком месту", рекао је Василидис, после састанка са премијером Алексисом Ципрасом.

"Политичка цена ме не интересује. Ова прича ће се завршити и сви ће се суочити са одговорношћу", рекао је премијер Ципрас после састанка на којем је одлучено о прекиду првенства. 

Листом сви грчки медији жестоко су се обрушили на стање у тамошњем фудбалу, које је у недељу увече кулминирало нередима на мечу између ПАОК-а и АЕК-а, када су навијачи тима из Солуна улетели на терен, претили судијама, а придружио им се председник клуба Иван Савидис, који је за појасом носио пиштољ.

Василдис је одмах после утакмице најавио да ће првенство Грчке бити прекинуто док не буду окончани дисциплински и кривични поступци против виновника нереда, док би грчким тимовима у наредне две године могла бити забрањена међународна такмичења. Ова забрана не важи за репрезентацију.

"Видели смо напад на грчки фудбал, који је нанео штету навијачима. Улазак на терен са пиштољем је неприхватљива провокација, без обзира на мотив", рекао је грчки министар унутрашњих послова Панос Скурлетис. 

Грчке власти су у сталном контакту са Уефом, јавља Та неа. Коначан одговор Атине ће бити дефинисан до краја дана. 

Шпански спортски дневник "Ас" је јавио да ће се Дисциплинска комисија Уефе састати како би, на ванредној седници, размотрила неколико "горућих" случаја, укључујући и поначање управе и навијача ПАОК-а.

Очекују се оштре казне, пише шпански дневник, наводећи да није искључена и дисквалификација из међународних такмичења.

Грчка полиција је издала налог за хапшење председника солунског тима и четворице његових телохранитеља.

број коментара 6 пошаљи коментар
(уторак, 13. мар 2018, 01:35)
GROBAR [нерегистровани]

Svaka mu cast!!!

30godina PAOK ceka na titulu,cist gol dali i ponistili to vise nije fudbal nego korupcija,neka je izaso sa pistoljem,I ja bi tako uradio!!!

(понедељак, 12. мар 2018, 20:50)
anonymous [нерегистровани]

Zato lepo

Uvesti kao u tenisu da se pogleda usporeni snimak prethodnih događaja uz zahtev određene strane uz mogućnost preinačenja odluke sudija.

(понедељак, 12. мар 2018, 19:57)
anonymous [нерегистровани]

Sramota!

Zar jedna pravoslavna država da se ovako sroza???
Užas!

(понедељак, 12. мар 2018, 19:17)
anonymous [нерегистровани]

Problem

Ova situacija bi mogla lako da se sredi.
Tim kazniti sa oduzimanjem bodova I (ili) igranjem pred praznim tribinama. Predsednik kluba bi MORAO da ode u zatvor.
To se sigurno nece desiti, jer je on jedan od najbogatijih ljudi u Grckoj. Ako uspeju da ga stave u zatvor na duzi period, to bi resilo najveci deo problema.

(понедељак, 12. мар 2018, 14:12)
anonymous [нерегистровани]

Suspenzija

Nasu ligu ne treba suspendovati, dovoljno je samo najuriti Zvezdu i Partizana i sve ce biti u redu.

(понедељак, 12. мар 2018, 13:22)
anonymous77 [нерегистровани]

Mislio sam da smo najgori :)

Zahvaljujući Grcima nismo više najgori u regionu