Столица: Осећам се осрамоћено, Војводина и њени играчи су осрамоћени

Утакмицу Војводина – Црвена звезда обележила би добра игра два тима по неадекватном терену, борба, голови, читав ток прошаран ту и тамо неким веома лепим потезом... Кажемо обележила би, јер све је то девалвирано једанаестерцем који је досуђен у самом финишу меча, после кога су црвено-бели из Београда стигли су тријумфа.

Арбитар Јован Шегрт видео је прекршај у казненом простору Месаровића над Радоњићем. Тешко да га је ико други видео, али то, у крајњој линији, није важно јер су судијске грешке интегрални део фудбала и (видимо то и у Европи у којој најјаче лиге свете имају великих проблема у имплементацији ВАР система) веома их је тешко искоренити.

Наша обавеза као партиципатора у фудбалској јавности јесте да прихватимо да је то била грешка и да наставимо да причамо о самој игри...

Владан Милојевић, тренер Црвене звезде, покушао је баш то да уради.

„Дерби као дерби... Тешко је било очекивати да ће ниво фудбала бити првише висок. Ово је била можда и најбоља утакмица Војводине коју је тај тим одиграо у јако дуго времена. Ми смо примили гол онако како смо желели да избегнемо, после лоше дефанзивне транзиције. Војводина је после имала шансу, имали смо је и ми, на крају смо победили", истакао је Милојевић.

Ту је прича о фудбалу престала. Илија Столица, један од недвосмислено најталентованијих тренера које ова земља има, након краће паузе одлучио је да тему разговора благо измести.

„Како се осећам? Осећам се осрамоћено. Фудбалски клуб Војводина је осрамоћен на свој рођендан, моји играчи су осрамоћени. Беспредметно је говорити о било чему другом у овом тренутку, осећао бих се јако глупо када бих то урадио", изговорио је видно разочарани, па и бесни, Столица.

број коментара 2 пошаљи коментар
(четвртак, 08. мар 2018, 10:45)
anonymous [нерегистровани]

Sramota

Ova utakmica, a posebno suđenje je sramota za naš fudbal i za i.......

(четвртак, 08. мар 2018, 10:07)
глас разума [нерегистровани]

Терет и бреме вечитих убија српски фудбал

Лепо је имати Звезду и Партизан? Беше можда некад... данас су ова два наша највећа клуба извор свих манипулација и нерегуларности у домаћем фудбалу. Због ова два посрћућа великана, мали клубови у земљи се не могу нормално спортски и резултатски даље развијати. Види се то и на примеру Партизана као нпр. код скандала у Лучанима, као и код Звезде, која се изгледа код домаћих арбитара изборила за то да јој се на свакој утакмици има свирати по један пенал, па чак и када он не постоји ни у основама, као синоћ у Новом Саду. Постоји ли лек за ову фудбалску болест? Наравно да постоји, али болесни клубови, не желе конзумацију истог. Само регионална фудбалска лига је лек, јер у њој неће бити могуће шверцовати се и отимати бодове, ако их нисте заслужили. Свака земља у региону Балкана има и своју Звезду и свој Партизан и сличне проблеме као и ми у Србији. Да би се фудбал опоравио Србија, Хрватска, Бугарска, Мађарска, БиХ, Словенија, Црна Гора, Македонија... требају оформити регионалну фудбалску лигу 1 и нижи ранг лигу 2. А све дотле пропадање и марифетлуци ће се наставити!