Милојевић: Звезда не одустаје, иде преко граница могућности

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић рекао је да је веома задовољан својим фудбалерима, који "иду преко граница могућности" и никад не одустају. Звезда ће у недељу гостовати Напретку у српском првенству, три дана након велике победе у Келну у Лиги Европе.

"Психолошки моменат је јачи од физичког, видите да играчи не одустају, иду преко граница могућности, имају карактер и због тога ми је посебно драго. Ни у једном тренутку нисам сумњао да они то могу", рекао је Милојевић на конференцији за новинаре.

Звезда ће у недељу гостовати Напретку у српском првенству, три дана након велике победе у Келну у Лиги Европе.

"Два фактора су веома битна, емотивно и физичко пражњење. Неки пут не знате да ли треба физички или психички да одморите. Немамо проблем што се тога тиче, на путу смо да дигнемо Звезду тамо где треба да буде", казао је Милојевић.

Он је навео да се догађа нешто ново, пошто екипа није прошла припреме, играчи су долазили периодично, што није случај у неким другим клубовима.

Тренер Звезде је поновио да не жели да говори појединачно о играчима, већ да му је најважнији тим.

"Фудбал је колективан спорт, а у доброј колективној игри искоче појединци који више одраде посао. Задовољан сам како цела екипа ради. Годи нам како играмо, не примамо голове, то је потврда нашег рада, али је то и обавезујуће да увек морамо да дижемо лествицу и будемо бољи. Даћемо све од себе да наставимо овим путем", рекао је Милојевић.

По његовим речима, физичка истрошеност је узрокована тиме што његови фудбалери много више трче од противничких.

"Момци дају све од себе, много трче и логично је да имамо проблем. Баш из тог разлога ће нам ова пауза добро доћи да се одморимо. Против Келна смо претрчали 116 километара, за разлику од Келна који је прешао 114. Тако је било и против Краснодара", рекао је тренер црвено-белих.

Када је реч о наредном противнику Чукаричком, Милојевић је казао да је концентрисан на игру свог тима.

"Напредак је у врху нашег фудбала, играчки и организационо. Не треба много трошити речи о њима, поготово кад играју пред својом публиком. Веома је битно да видимо како се осећамо и који ће играчи кренути на пут. Бићемо максимално спремни да одиграмо добру утакмицу", рекао је Милојевић.

Милојевић је рекао да још не зна на кога ће моћи да рачуна за утакмицу у Крушевцу.

"Има играча који могу да играју преко прага бола, неки то не могу. Тим морам да правим по сугестијама лекара. Првенство је дуго, има пуно утакмица. Пауза ће нам добро доћи јер нас чека паклен ритам. Има много њих којима треба мало дужа пауза", рекао је Милојевић.

Утакмица између Напретка и Звезде играће се у недељу од 17.00 на стадиону у Крушевцу.

број коментара 0 пошаљи коментар