Косановић: Имамо победнички менталитет

Фудбалери Црвене звезде озбиљно ће приступити утакмици са Бачком, као и свакој другој, рекао је данас помоћни тренер Милан Косановић.

"Утакмице пред Европу изазивају пажњу, у смислу ко ће бити на терену, али се ми не обазиремо на то. Сваку играмо максимално озбиљно што показују резултати. Нисмо примили гол седам утакмица, што је последица тимске игре", рекао је Косановић на конференцији за новинаре.

Косановић је говорио пред новинарима уместо првог тренера Владана Милојевића, који има проблема са леђима.

Владан Милојевић ће бити на клупи Звезде на дуелу петог кола Супер лиге Србије.

Звезда ће против Бачке моћи да рачуна на све играче, али се очекују промене у саставу, с обзиром на то да следи утакмица са Краснодаром.

"Очекујемо да сваки играч који изадје на терен пружи довољно како би Звезда победила", навео је члан стручног штаба црвено-белих.

Бранко Јовичић ће дуго бити одсутан, док ће Милан Родић данас почети да тренира после проблема са прстом на нози и очекује се у екипи за Краснодар.

Косановић је говорио о добрим играма Црвене звезде на почетку сезоне, за шта је, по његовим речима, најзаслужнија добра атмосфера у екипи.

"Највећа предност лежи у доброј атмосфери, што је предуслов доброг рада и добрих резултата. За то су најзаслужнији играчи. Ова генерација има нешто што је недостајало претходним, а то је жеља за успехом", рекао је Косановић.

По његовим речима, много је рано говорити о учинку јер су велики изазови пред екипом, али да за сада све добро функционише.

"Треба бити искрен и рећи да добро испуњавају задатке. Резултати су последица доброг рада, то не може бити случајност. Дешавају нам се добре ствари, побеђујемо, и мислим да увек треба бити скроман и тражити само нове и нове резултате. На крају сезоне ћемо причати о томе да ли је сезона успешна", навео је Косановић.

Он је казао да га радује то што је Звезда показала да може да рачуна и на млађе играче, попут Уроша Рачића и Луке Аџића који су 1998. и Срђана Бабића и Немање Радоњића који су 1999. годиште.

"Звезда је увела праксу да млађи играчи добијају шансу, а они морају да је користе сваки минут проведен на терену. Већи број играча је нови квалитет Звезде", казао је Косановић.

Помоћни тренер Звезде је искористио прилику и захвалио навијачима који екипи дају додатну енергију.

Утакмица између Црвене звезде и Бачке у петом колу Супер лиге Србије играће се у недељу од 17.00, а улаз на стадион "Рајко Митић" у Београду биће бесплатан.

број коментара 0 пошаљи коментар