ФК Партизан: Нисмо одбијени, тек ћемо се жалити

После информације да је Дисциплинска комисија Европске фудбалске уније одбила жалбу Партизана и потврдила казну од две утакмице без публике на домаћем терену, уз 130.000 евра, из шампиона Србије стиже вест да жалба још није ни уложена.

Партизан је кажњен због лоше организације утакмица против Будућности и Олимпијакоса, током којих су навијачи седели на степеницама, користили пиротехничка средства, убацивали предмете на терен, као и због, како је наведено, расистичког навијања.

Ипак, црно-бели кажу да жалба још није ни уложена, већ да је Уефа само званично објавила оно о чему су у петак обавестили шампиона Србије.

"Жалба ФК Партизан није одбијена како су поједини портали данас објавили. Уефа је само званично поставила на сајт казну о којој је ФК Партизан био обавештен у петак, а уједно и ви новинари. Данас је то учињено транспарентно како то Уефа ради. ФК Партизан има право на жалбу и рок од пет дана да то учини, те ће следити правне кораке у вези са тим", саопштено је из Хумске.

Поред казне, Уефа је упозорила црно-беле да, уколико у наредне три године направе сличан преступ, аутоматски ће имати још један меч пред празним трибинама.

број коментара 5 пошаљи коментар
(уторак, 08. авг 2017, 10:23)
глас разума [нерегистровани]

Да се не лажемо...

Наравно да постоји велики проблем са навијачима у српском фудбалу и да се ту неке ствари требају предузети... али постоји и она друга страна, лакоћа са којом се кажњава и најмања ситница, која се другима толерише. Помињање скандирања Ратку Младићу, као скандирање ратном злочинцу је ту само врх леденог брега. Наравно да не постоји пресуда којом се та тврдња може доказати, а ваљда је елементарно људско право да је особа невина док се не докаже супротно и не изрекне коначна пресуда. А пошто је Готовина проглашен невиним, очекујем да исти критеријум важи и за Младића. Све те међународне организације, па и ове фудбалске, су болесне и тешко оштећене од канцера званог мито и корупција. Најлековитије би било да се група земаља одвоји, иступи и оснује нове паралелне структуре у којима ће се поштено радити. Тај болесни систем се само тако може урушити, што ће се направити здрави паралелни систем у који ће онда временом све више њих улазити. Према свему виђеноме, Србији више у многим и бројним организацијама није место, јер не можемо стати иза свих тих одлука које се неправедно доносе.

(понедељак, 07. авг 2017, 19:14)
Srbin iz Nemacke [нерегистровани]

"Navijaci"

Dok se ti kriminalci nepohapse i oteraju u zatvor nista nece da se promeni. Meni je licno sve toliko dosadilo da me nas fudbal uopste vise neinteresuje (osim reprezentacije) a bio sam dugogodisnji clan partizana

(понедељак, 07. авг 2017, 19:08)
anonymous Lala [нерегистровани]

Divota,

Bolje bi bilo da igraju čitavu sezonu bez navijača jeftinije bi prošli .

(понедељак, 07. авг 2017, 18:54)
grobar68 [нерегистровани]

re:kakve dve utakmice

A sto nebi i vas (crveno - belo, pa na srafte) rebnuo sa toliko, pa da vi igrate u regionalnoj ligi?

(понедељак, 07. авг 2017, 17:23)
Непоправљиво! [нерегистровани]

Какве две утакмице!

Ребни ти њих милионским казнама у €,да се врате у предопштинску лигу!