Тренер Будућности: Партизанова исцрпљеност може да буде наша предност

Тренер фудбалског клуба Будућност Драган Кажић рекао је да његови играчи нису оптерећени и да немају шта да изгубе у дуелу с Партизаном.

"Мислим да ће предстојећи дуели психолошки бити тежи за Партизан. Неки од играча црно-белих нису имали одмор и ту видим нашу шансу. Нисмо оптерећени пролазом, немамо шта да изгубимо и Партизану препуштамо улогу фаворита", рекао је Кажић на конференцији за новинаре у Београду.

Будућност ће се састати са Партизаном у другом колу квалификација за Лигу шампиона.

"Мотивисани смо и спремни да дамо све од себе и сигуран сам да ће играчи максимално да се боре за дрес који носе", истакао је тренер црногорског клуба.

Кажић је навео да је Партизан свакако квалитетнији тим од Будућности.

"Мислим да је Партизан сјајна екипа која има низ од 38 утакмица без пораза, освојену дуплу круну и није било великих промена у саставу. Имају бољи тимски и индивидуални квалитет од нас", казао је Кажић. По његовим речима, Будућност своју шансу види у реваншу, пред својом публиком.

"Обе екипе још нису у доброј форми јер је припремни период у току. Нама недостаје више од пола играча из прошле сезоне и ово је идеална прилика да видимо где смо", навео је он.

Упитан да ли се од играча Партизана више плаши Уроша Ђурђевића или Леонарда, Кажић је кроз осмех одговорио: "Никога се не плашим".

Он је, када је преузео екипу, најавио да ће Будућност играти висок пресинг, али је навео да то неће бити случај против Партизана.

"Истина је да сам то рекао, али нећемо играти тако против Партизана јер је отишло много играча", рекао је Кажић и додао да је још једна мана његовог клуба у односу на противника то што у црногорском првенству нема јаке утакмице. Он је навео да све екипе из бивше Југославије посебно мотивисане против Црвене звезде и Партизана и да имају додатни мотив.

"Ривалство у старој Југославији је било велико и било је битно да се победе Црвена звезда и Партизан. Иако је тада фудбал био много бољи, мислим да ће атмосфера бити сјајна и да ће да победи фудбал", рекао је Кажић.

Кажић је оценио да велика врућина у Београду може више да одговара фудбалерима Будућности јер су играчи тог клуба "навикли на тропске температуре".

Прва утакмица између Партизана и Будућности играће се у уторак од 20.45 у Београду.

број коментара 0 пошаљи коментар