Мирер први у слалому, Стевовић и Вукићевић без пласмана

Шведски скијаш Андре Мирер најбољим резултатом у каријери освојио златну медаљу у слалому у Пјонгчангу. Наши скијаши Марко Вукићевић и Марко Стевовић остали без пласмана, јер нису успели да заврше трку као ни фаворити попут Хиршера и Кристоферсена.

Андре Мирер је до златне медаље дошао у времену од једног минута 38 секунди и 99 стотинки, чиме је постао први Швеђанин који је постао олимпијски шампион у скијању после 38 година, када је Ингемар Стенмарк у Лејк Плесиду освојио злата у слалому и велеслалому.

Сребрну медаљу освојио је Швајцарац Рамон Ценхојзерн са 34 стотинке заостатка, а бронзу Аустријанац Михаел Мат са 67 стотих делова секунде заостатка за Мирером.

Наши представници Марко Вукићевић и Марко Стевовић остали су без пласмана јер нису успели да заврше прву трку, али је то био проблем и за бројне друге учеснике па и за фаворите у борби за медаље.

Марсел Хиршер је трку завршио већ после неколико капија у првој вожњи, а Норвежанин Хенрик Кристоферсен, који је био првопласирани после прве трке, у другој вожњи је одустао.

број коментара 0 Пошаљи коментар