Еклестон запретио организаторима у Донингтон парку

Велика Британија би могла да изгуби трку Формуле један ако стаза у Донингтон парку не буде спремна 2010. године, упозорио је први човек тог такмичења Берни Еклестон.

Међународна аутомобилска федерација и директори Формуле један прошле недеље донели су одлуку да се трка за Велику награду Велике Британије премести из Силверстона у Донингтон парк.  Британски медији навели су да ће се Еклестонова претња остварити, уколико организатори трке у Донингтон парку не испуне дата обећања.

"Урадићу оно што сам ове недеље урадио са Силверстоном - потписаћу уговор са власницима друге стазе, рекао је Еклестон.

Оваква Еклестонова изјава резултат је тренутног стања стазе у Донингтону јер, највероватније, организатори трке неће успети да реновирају и припреме стазу за трку 2010. године.

"Како ствари стоје, не видим на који начин ће се посао у Донингтону завршити на време", рекао је новинарима један од власника стазе у Силверстону, који је желео да остане анониман.

Календар трка Формуле један је попуњен, следеће године ће се возити 19, а 2010. године највероватније 20 трка.  Трке у Индији и Јужној Кореји наћи ће се у календару за 2010. годину, док ће стаза у Абу Дабију бити спремна већ за наредну сезону.

Екипе Формуле један, али и спонзори, изразили су жељу да се трка у САД на стази у Илиноису поново убаци у календар.

број коментара 0 Пошаљи коментар