После неспортских потеза Лесенса и Асконе, Борковић ипак без бодова у Монци

Најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић остао је без бодова на другој трци у Монци након што га је Бенџамин Лесенс неспортским потезом изгурао са стазе, после чега је српском аутомобилисти пукла гума. Након трке српски ас је дисквалификован због конфликта који је изазвао Аскона и његов тим, након чега му је одузето и 10 бодова које је освојио на јучерашњој трци.

Тако по завршетку претпоследњег тркачког викенд ТЦР Европа шампионата Борковић има укупно 134 бода и у генералном пласману заузима треће место иза Асконе који има 164 бода и Вернеа који сада има 11 бодова предности.

Борковић је у другој трци стартовао са пете позиције на основу инверзивног поретка у односу на шесто место које је освојио у суботњим квалификацијама, али више него одличним стартом је одмах избио на треће место. Борковић је имао одличан пролаз и кроз прву кривину где су многи возачи скратили стазу, али већ у следећој кривини Бенџамин Лесенс је крајње неспортским потезом нашем возачу затворио кривину, ударио га и приморао га да је исече, након чега је поново дошло до контакта измедју њих двојице после чега је Борковићу експлодирала гума.

Са неспортским понашањем је настављено и после трке када је Аскона вербално напао  Душана а неко из његовог тима и физички. Италијанска полиција испитала је све актере овог догађаја и утврдила да Борковић није иницирао сукоб, али организација ТЦР Европа није узела у обзир ову чињеницу када је казнила нашег возача одузимањем бодова. Са друге стране Аскона је остао некажњен. Тим Душана Борковића донео је одлуку да ће се поднети жалбу.

"После трке сам ишао да се обратим Лессенесу за понашање на стази, поразговарали смо и све се мирно завршило. Када сам изашао из његовог бокса који се налази преко пута Аскониног бокса, Аскона ме је напао вербално што сам га ударио пошто ми је пукла гума. Почео сам да му објашњавам да ја нисам могао да контролишем ауто када ме је изненада напао и вербално и физички неко из његовог тима. Ништа ми друго није преостало него да се браним, али се на жалост  само то види на снимку. Било је доста људи који су сведоци целе те приче. Након што су нас раздвојили, ја сам отишао, али је неко други из тима наставио да вређа моју супругу и затим је трудну гурнуо. На сву срећу није је озбиљније повредио, а ја сам кажњен одузимањем јучерасњих поена. Стварно несхватљиво," рекао је револтирани Борковић.

Возач НИС Петрол тима у сарадњи са Таргет Комептишн тимом лавовски се борио током тркачког викенда у Монци, иако је Борковићев аутомоибил Хјундаи и30 Н са бројем 62 додатно био успорен, с обзиром да му је последњим балансом перформанси ауто најтежи, највиши и са најмање снаге мотора у односу на конкуренте из других брендова аутомобила, којих је овог викенда било чак 28. И поред свега тога, најбољи српски аутомобилиста је успео да на првој трци освоји десет поена И на тај начин остане у врху табеле који су му после данашње дисквалификације одузети.

Последњи тркачки викенд на програму је 20. и 21. октобра у Барселони када ће се и одлучивати о титули новог шампиона ТЦР Европа.

број коментара 0 Пошаљи коментар