Борковић водећи у ТЦР Европа шампионату

Петог тркачког викенда у ТЦР шампионату, Душан Борковић је на првој трци у Холандији заузео шесто место и са нових осам бодова, а укупно 119 престигао досадашњег водећег у генералном пласману Микела Аскону, који је сада трећи са пет бодова заостатка. Другопласирани је Нађ са три бода заостатка.

Борковић је у свом "Hyundai i30 N" са бројем 62, први пут у каријери такмичио се на стази у Асену у Холандији. У првом делу квалификација био је шести, чиме је изборио право учешћа у другој рунди. Зарадио је казну због вожње ван стазе, па му је поништено најбоље време и припала му је 11. позиција, међутим због казне са прошле трка померен је још три места па је требало да стартује као 14. Међутим након уложене жалбе, организатор је признао грешку, па је борковић стартовао као 10, а недељну трку ће због инверзивног поретка почети са четврте позиције.

У изузетно узбудљивој трци, иако је на старту због ударца од стране Кроеса изгубио две позиције, Борковић је стрпљивом вожњом напредовао ка врху. У последњем кругу успе је да пре проласка кроз циљ претекне Потија и тако дође до шестог места у првој трци и водеће позиције у генералном пласману.

Друга трка се вози у недељу у 11 сати, а Борковић стартује са четвртог места, чиме умногоме повећава изгледе да учврсти прву позицију у ТЦР Европа шампионату. Директан пренос је на нашем Другом програму, стрим је на РТС Планети.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 18. авг 2018, 23:11) - anonymous [нерегистровани]

bravo

sve cestitke za majstora.