Алфа Ромео се враћа у Формулу 1 после 33 године

Италијански аутомобилски гигант Алфа Ромео од наредне сезоне поново ће учествовати у шампионату Формуле 1, пошто је потписао сарадњу са Заубером. Алфа Ромео се после 33 године враћа у најбржи тркачки циркус и створиће нови тим под именом Алфа Ромео Заубер, са болидом на коме је лого Алфе и са мотором Ферарија.

Алфа Ромео био је доминантан у Формули 1 када је почело такмичење 1950. године са возачима Ђузепеом Фарином и Хуаном Мануелом Фанђом.

Заубер за сада није открио који возачи ће представљати тај тим у 2018. гоидни, али је ојачао везу са Фераријем, па се претпоставља да ће изабрати младе возаче Чарлса Леклерка и Антонија Ђовинација.

број коментара 1 пошаљи коментар
(субота, 03. феб 2018, 17:43)
anonymous [нерегистровани]

Sve je to lepo ali ...

Kad se vrate B.M.W., Toyota, Ford, ..itd onda ce Formula1 malo liciti na nesto jer ovo sad je smehotres od takmicenja koje niko vise ne gleda !!!!

Ja sam se 2000-tih budio u dva sata nocu da bi gledao prvi trening u petak.....danas ne znam ni koji vikend je Formula 1.

Svi oni moraju da se vrate u takmicenje jer ovo dans je smesno dva, tri proizvodjaca koja su razbacala svoje motore u po 2-3 ekipe pa se sve svodi koja ce ekipa vise da smeta jedna drugoj.

Onako ko nekad svako za sebe i naravno motori lepo V12 ili eventualno V10 pa ko zna najbolje i najjace da napravi taj je u prednosti a ne ovo danas gde se prave motori koji moraju da imaju ovo, ono, moraju ovoliko, onoliko da izdrze, smeju da se menjaju ovi ili oni delovi i kojekakve gluposti koje nemaju veze sa onim sto F1 treba da bude !!!