Саинц мења Палмера у Реноу до краја сезоне

Шпански возач Карлос Саинц млађи замениће Британца Џолиона Палмера у екипи Реноа у четири последње трке у шампионату Формуле 1, саопштио је тај француски тим.

Палмер ће последњи пут возити за Рено у недељу, у трци за Велику награду Јапана, која почиње у 7 часова по средњеевропском времену, пошто је споразумно раскинуо уговор са екипом.

"Трка у Јапану ће бити моја последња за Рено. Сезона је била изузетно захтевна, много сам прошао у последње три године, али то је било велико путовање. Са поносом могу да гледам на моје наступе у другом делу прошле сезоне, на мој први бод у Малезији и на освајање шестог места у Сингапуру ове године, што је мој најбољи резултат. Екипи желим све најбоље у будућности. Концентришем се на то да остварим што бољи резултат у Јапану, а затим ћу проценити које су ми опције за будућност", рекао је Палмер, пренео је Би-Би-Си.

Саинц је из екипе Торо Росо по завршетку ове сезоне требало да пређе у Рено, са којим је недавно потписао уговор за 2018. годину.

Њега ће у екипи Торо Росо заменити Рус Данил Квјат, који је прошлог месеца изгубио место у тој екипи пошто га је заменио Француз Пјер Гасли, али од трке у САД њих двојица ће бити клупске колеге.

број коментара 0 пошаљи коментар