Волф: Немам проблема са Хамилтоном

Директор Мерцедеса Тото Волф рекао је да нема проблема са возачем Луисом Хамилтоном и да ће покушати да постигне договор са Британцем о потписивању новог уговора, по завршетку наредне сезоне у Формули 1.

Хамилтон није учествовао у овонедељној егзибицији на лондонском Трафалгару, где су се бројни возачи представили навијачима на улицама британског главног града. Медији су навели да је троструки светски првак то одлучио пошто је Волф присуствовао прослави 30. рођендана возача Ферарија Себастијана Фетела, који се са Хамилтоном бори за титулу, што је Волф негирао.

Хамилтон и Фетел нису у најбољим односима, после инцидента у трци у Бакуу, када је Немац намерно ударио у болид Мерцедеса.

Волф је рекао да британски медији нису поштени према Хамилтону и то уочи данашње трке (14.00) на домаћој стази у Силверстону.

"Начин на који га поједини медији третирају је погрешан и непоштен. Пре домаће трке и после тешких викенда у Бакуу и Аустрији, на такав начин третирати домаћу суперзвезду је погрешно. Увредљиво је доводити у питање како ће се за трку спремати троструки светски првак, који је достигао Ајртона Сену по броју пол позиција и који ће оборити рекорд Михаела Шумахера у Мађарској", рекао је Волф за Скај.

Волф је рекао да су глупе приче да има проблема са Хамилтоном, као и да британски возач има проблема са екипом.

"Дајем му слободу да организује своје време како жели. Ако мисли да ће му помоћи у трци ако се удаљи из окружења Формуле 1 и буде са пријатељима, онда нека тако уради. То ми не смета, увек ми је тако нешто одговарало. Били смо свесни ризика како ће јавности изгледати то што се није појавио на том догађају, али у екипи то никада није било питање", додао је он.

Волф је рекао да се нада да ће Хамилтон продужити уговор са Мерцедесом, који истиче на крају следеће сезоне.

"Луис је веома повезан са Мерцедесом, волимо га као возача, а мислим да и он исто мисли о екипи. Покушаћемо да постигнемо договор за наредне године", рекао је Волф.

број коментара 0 пошаљи коментар