Шумахер: Хамилтон може да обори мој рекорд

Бивши светски првак Формуле један Михаел Шумахер рекао је да би његов рекорд од седам титула могао да обори возач Мекларена Луис Хамилтон.

Последња овосезонска трка Формуле један вози се у недељу, 2. новембра у 18 сати по средње-европском времену на стази Интерлагос у Бразилу. Хамилтон има седам бодова предности у односу на другопласираног возача Ферарија Фелипеа Масу.

У изјави за британску телвизију (ББЦ) Шумахер је рекао да верује да би Луис Хамилтон могао да обори његов рекорд од освојених седам титула првака. "Апсолутно верујем да би Хамилтон могао да освоји седам титула. Нико није веровао да ћу ја оборити рекорд Хуана Мануела Фанђа од пет титула, али ја сам успео. Рекорди су ту да се руше", рекао је Шумахер. Шумахер је рекао да га не би узнемирило да изгуби титулу возача са највећим бројем освојених првенстава у Формули један.  "Прилично сам опуштен, без обзира да ли ће мој рекорд оборити Хамилтон или Маса, или неко други. Можда ће то бити неко од актуелних возача, а можда неко од будућих. Немам проблема са тим", додао је.

Шумахер је рекао да има веома добро мишљење о Хамилтону. "Када погледате његове резултате које је за кратко време постигао, од како је прошле године дебитовао у Формули један, видећете да је на тркама често био бржи од тадашњег клупског колеге Фернанда Алонса. Тај податак све говори", рекао је.

Седмоструки светски првак рекао је да није лако људима који не учествују у такмичењу да процене који возач је најбољи на свету.  "Да ли је Хамилтон најбољи? Да ли је бољи од Масе или није? На различита мишљења утичу разне околности, а људима који нису близу такмичења није лако да јасно просуде", рекао је Шумахер.

број коментара 0 Пошаљи коментар