Председник Ферарија верује у успех Масе у Бразилу

Председник Ферарија Стефано Доменикали изјавио је да је уверен да ће возач тог тима Фелипе Маса умети да се избори са притиском пред последњу трку у сезони која се вози у Бразилу.

Први пут у историји Формуле 1 догодило се да један бразилски возач има шансу да пред домаћом публиком освоји титулу првака света. Покојни Ајртон Сена, као и Нелсон Пике и Емерсон Фитипалди освајали су светске титуле, али никад пред бразилском публиком.

Маса ће у последњу трку у сезони ући са седам бодова мање од водећег Луиса Хамилтона из Мекларена, који је победио у јучерашњој трци за Велику награду Кине.

"Нисам забринут због притиска под којим ће се Маса наћи у трци пред својим навијачима. Јучерашња трка у Кини била је тежа за Масу, јер је знао да постоји могућност да Хамилтон већ тада осигура титулу", казао је Доменикали.

Доменикали је истакао да од Масе очекује да у Бразилу покаже сав свој квалитет.

"Очекујем од Масе да у Бразилу буде смиренији него у Кини. Верујем да ће се на прави начин изборити са притиском", додао је он.

Први човек Ферарија додао је да је трка у Кини била једна од нагорих за италијански тим ове сезоне.

"Прво о чему морамо да размишљамо је како да омогућимо Маси да добије трку. После тога, остаје нам да се надамо да Хамилтон неће имати свој дан", закључио је Доменикали.

У конкуренцији возача Хамилтон има 94 бода, док је Маса до сада сакупио 87 бодова. У конкуренцији конструктора Ферари има 156 бодова, 11 више од Мекларена.

број коментара 0 Пошаљи коментар