Одбачена жалба Мекларена

Међународна аутомобилистичка федерација одбацила је жалбу Меклаена на одлуку да њихов возач Луис Хамилтон буде кажњен због непрописног претицања на трци за Велику награду Белгије.

Хамилтон је победио на тој трци, али је накнадно кажњен са 25 секунди, због чега је пао на треће место. Упркос томе, он је задржао прво место у генералном пласману, али је уместо осам, имао само два бода више од другопласираног возача Ферарија Бразилца Фелипеа Масе, који је проглашен за победника Велике награде Белгије.

У образложењу одлуке, Арбитражни суд ФИА је навео да је за прекршај који ја направио Хамилтон предвиђена казна проласка кроз бокс, на коју не постоји могућност жалбе.

Пошто је до инцедента дошло неколико кругова пре краја трке, судије нису имале времена да возачу Мекларена изрекну казну проласка кроз бокс, због чега је примењен члан правилоника који предвиђа да се у тој ситуацији на укупно време кажњеног возача дода 25 секунди.

После одлуке Арбитражног суда Хамилтон је изјавио да није ни очекивао другачији исход и да га то неће деконцентрисати.

"Људи сада вероватно очекују да ћу пасти у депресију, али се варају. То ње мој стил. Већ сам све то оставио иза себе и потпуно сам концентрисан на оно што најбоље знам да радим - на надметање са ривалима", рекао је Хамилтон, признавши да је ипак помало разочаран што му је одузета заслужена победа.

Првенство света возача Формуле 1 биће настављено у недељу, када ће први пут у историји у Сингапуру бити вожена ноћна трка.

До краја шампионата, биће вожене још трке у Јапану, Кини и Бразилу, а Хамилтон има један бод више од Масе.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(четвртак, 25. сеп 2008, 11:25) - Dejan [нерегистровани]

Kimi? Neee, Lewis...

Kimi se pokazao i prosle i ove godine. Prosle je omao srece taman toliko koliko je Luis ima nesrece, ali ove godine mladi pulen Meklarena ce pokazati (i vec pokazuje) sta je znanje i kako se primenjuje.

(среда, 24. сеп 2008, 02:42) - river [нерегистровани]

propisi su propisi

tako treba!treba spustiti na zemlju mladog engleza,pa nije on iznad zakona,tj.pravila.napred kimi,pali masinu,daj gas,iskoristi sansu a ako nisi raspolozen za jurnjavu propusti masu.