Стартовао 41. Србија рели

Са Градског трга у Ужицу стартовао је вечерас 41. Србија рели, на којем учествује 47 посада из Бугарске, Словеније и Србије.

Србија рели је такмичење са најдужом традицијом у аутомобилском спорту у источној Европи: почело је 1967. године као Јадрански рели, да би касније променило назив у ЈУ рели.

Захваљујући доброј организацији претходних година, овогодишњи рели има највиши коефицијент,10, за Куп Европе.

Дводневно такмичење на стази дугачој 650 километара, које ће се одржати на обронцима Златибора и Таре, бодује се за Куп Европе, као и за рели шампионате Србије и Бугарске.

Фаворити овогодишњег релија су Бугари Димитар Илијев и Крума Дончев, док су наде Србије аутомобилски асови Владимир Петровић и Микица Веснић.

Генерални покровитељ 41. Србија релија, који је организовао републички Ауто-мото савез, јесте Компанија за дистрибуцију течног нафтног гаса Атако, а свесрдну стручну и материјалну помоћ пружили су државна министарства унутрашњих послова, за инфраструктуру и за омладину и спорт, као и многи спонзори.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 24. сеп 2008, 21:54) - anonymous [нерегистровани]

Sampion

Fantastican dogadjaj za ljubitelje ovog sporta. Drago mi je sto se ove godine u reli uvrstila staza Vrela - Kaldrma. Nadam se da ce se i u buducnosti voziti istom.