Обрадовић: Заслужено смо победили, идемо даље

Рукометашице Србије победом против Анголе 32:25 (16:12) у групи А стартовале су на Светском првенству у Јапану.

У утакмици са којом је отворено такмичење у "Аква дому" у Кумамоту, изабранице селектора Љубомира Обрадовића славиле су после физички захтевног дуела са селекцијом Анголе 32:25 (16:12).

"Почетак Светског првенства није лак ни за једну екипу. Заслужено смо победили. Честитам Анголи на фер и коректној игри. Имали смо снимке са њихових утакмица, али једно је видео, а друго уживо. Уживо су још више и крупније девојке. Поседују велики потенцијал. Врло су незгодна екипа. Знали смо да ће доста игру базирати на пивотмену. Успели смо у великој мери да их осујетимо у томе. Могли смо и лакше да дођемо до победе, али то је тако са првом утакмицом. Чекала се дуго, од маја. Прва утакмица је завршена, идемо даље. Светско првенство дуго траје, тако да морамо бити опрезни, рекао је Обрадовић", који је шансу дао великом броју играчица.

"Желим да честитам својим девојкама. Важна победа за нас. Први меч је увек тежак. Најважније је да смо узели два бода. Имали смо неке успоне и падове, али радићемо на томе да то исправимо. Тренажни дан је пред нама. Спремамо се за наредне утакмице", додала је најефикаснија у редовима Србије Жељка Николић.

У наредном колу Србија у понедељак игра против Кубе од 4.30.

број коментара 0 Пошаљи коментар