Перуничић: Очекујемо притисак у Задру, показаћемо зубе

Селектор рукометне репрезентације Србије Ненад Перуничић рекао је да очекује велики притисак са трибина у Задру против Хрватске у четвртом колу квалификација за ЕП 2020, али да ће његов тим покушати да направи изненађење. Меч је на програму у недељу од 20.30. Директан пренос јена нашем Другом програму, срим је на РТС Планети, ток меча пратите на нашем порталу.

"Нисмо се бусали у прса у Београду, ни овде нећемо. Не бирам место да кажем нешто другачије. Хрватска је била велики фаворит у Београду, исто је сада. То је реалност. Увек желим победу, али с обзиром на противника, нерешено против Хрватске је велика ствар. Држаћемо се нашег пута да желимо да покажемо зубе свима, спортски и витешки", рекао је Перуничић, а преноси сајт РСС.

Он је додао да је сав фокус на терену.

"Очекујемо велики притисак. Све оно што се боцка и потпаљује, нас то на терену не интересује. Када изађемо на терен, наш фокус ће бити само на терену".

Србија ће у Задру бити без ровитог Богдана Радивојевића и Стефана Вујића како би га заштио од ванспортских дешава јер је наступао за млађе селекције Хрватске.

"Богдан је и пре доласка био само у оптицају за први меч. Одрадио је велики посао с обзиром на теžину повреде скочног зглоба. Осам дана без тренинга, не бих да га доводим у било какав ризик. То је тако било и договорено. Што се тиче Стефана, мислим да на психолошком плану није баш за овакве утамице. Хтео сам да га поштедим било каквих тензија, да мора нешто. Зато сам одлучио да не путује".

Играчи су сложни да је одбрана била најбољи сегмент у Београду, са чиме се слаже и Перуничић.

"Од самог почетка потенцирамо на доброј одбрани, јер из добре одбране иду контре и полуконтре. Били смо стегнути у том преносу лопте из одбране. Јасно се видело да нисмо били растрчани. Нисмо имали брзину, без обзира на резултат, кочили смо и то морамо поправити", закључио је он.

Утакмица се игра недељу од 20.30. Директан пренос је на нашем Другом програму, стрим је на РТС Планети, а ток меча пратите на нашем порталу.

број коментара 0 Пошаљи коментар