Перуничић пред Хрватску: Може ли бољи меч за доказивање?

Селектор рукометаша Србије Ненад Перуничић пред утакмицу против Хрватске у Београду рекао је да његова екипа има шансу да изненади фаворита у дуелу који је описао као идеалан за доказивање.

"Хрватска је фаворит због свега свега оног што је урадила у последњих 20 година и више, не само против нас. То не значи да немамо нашу шансу. Наша младост, енергија и један нови пут момака зељних новог доказивања, а где ћете боље да се доказујете него против Хрватске. Знате и сами да је ово утакмица која носи другачију драж, а спортском домену и од моје генерације, увек је све на терену било фер, мушки, спортски и желео бих да тако остане", рекао је Перуничић на конференцији за медије у Рукометном савезу Србије на Тошином бунару.

Перуничић је рекао и да се "орлови" не плаше никога, али да поштују сваког ривала, па и Хрватску.

Он се осврнуо и на промену места одигравања утакмице, која ће се играти у "Штарк арени" уместо хали "Александар Николић", речима да је претрпљен тежак ударац.

"То није тема ове конференције, али ћу кратко одговорити. Ми смо јуче као спорт доживели велики ударац. То је мој мој лични став и на ту тему нећу више говорити. Трудим се да сам момцима разговарамо о свему, да се прилагођавамо ситуацији каква јесте, почев од почетка квалификација када смо остали без седам играча. Трудимо се да из свега тога извучемо позитивне ствари", рекао је Перуничић.

Капитен Србије Немања Илић рекао је да његови саиграчи неће унапред предати иако играју против фаворита.

"Времена је мало, али сви се са тим сусрећемо. Сваку прилику од кад смо се окупили користили смо да се што боље припремимо. Хрватска је фаворит, али ми играмо код куће и никако се не предајемо. Даћемо све да пробамо да задржимо бодове у Београду", рекао је Илић и позвао навијаче да дођу у што већем броју.

Утакмица између Србије и Хрватске игра се сутра од 18 сати уз бесплатан улаз у "Штарк арену".

број коментара 0 Пошаљи коментар