Тања Медвед: Волела бих да на ЕП обезбедимо пласман на СП

Капитен женске рукометне репрезентације Србије Тања Медвед изјавила је да би волела да екипа на предстојећем Европском првенству освоји пето место и да се тако директно пласира на Светско првенство.

Европско првенство одржаће се од 2. до 14. децембра у Македонији.

"Волела бих да кажем да идемо на медаљу, нећу да кажем да је немогуће, али било би добро да обезбедимо пето место и директан пласман на Светско првенство. То би био изузетан успех за старт тог новог циклуса до Олимпијских игара 2012. године, који је најавио Рукометни савез Србије", рекла је Медвед.

Србија ће се такмичити у Групи Д, у Скопљу, са репрезентацијама Хрватске, Немачке и Македоније.

"Није важно са којим екипа ћемо играти у групи. Исто би било тешко и да су са нама Новешка, Данска и Русија. Ми смо успели да савладамо Румунију која је одиграла одлично два претходна припремна турнира, Хрватска је победила Македонију, али мислим да то нису 'праве слике'", рекла је Медвед.

Према њеним речима, у Групи Д свака утакмица ће бити тешка.

"Мислим да смо истог квалитета. Нагласила бих да ће посебно бити тежак меч са Македонијом, које ће играти пред својом публиком. Међутим, имамо шансе са добрим залагањем и борбеношћу да победимо", рекла је Медвед.

На питање да ли очекује да ће домаће рукометашице имати помоћ судија, она је одговорила да би "то било сувише неморално".

"Не желим да размишљам на тај начин. Мене изнервеирају судије, због тога да ли су нешто виделе или нису... Желим да мислим да нису нешто намерно досудили. У супротном, то би ме сувише оптеретило", рекла је Медвед.

Репрезентација Србије одиграла је две контролне утакмице са Румунијом и то је била последња провера уочи Европског првенства.

"Привели смо припреме крају. Мислим да су биле успешне. Успели смо да увежбамо све најбитније тачке које су важне за одбрану и напад. За нас је Европско првенство већ почело контролним утакмицама са Румунијом у Врњачкој Бањи", рекла је Медвед.

Она је додала мисли да се репрезентација Србије "показала као права екипа".

"Људи више не верују у нас. Поносна сам што смо добро одиграли. Успели смо да сведемо осцилације на један дозвољени ниво. Полако спроводимо у дело све то зашто се спремамо", рекла је Медвед.

Капитен репрезентације сматра да су девојке показале борбеност и са колико жеље играју за репрезентацију, као и да мисли да ће тако бити и у свакој следећој утакмици.

"Ниједна екипа не игра перфектно, па не играмо ни ми. Ја сам срећна и поносна што сам са овим девојкама у репрезентацији. Имам 34 године и недостаје ми 'кисеоник', али када видим како се девојке боре, колико желе победу, проради адреналин и није ми тешко да играм", рекла је Медвед.

Она је додала да очекује да ће од уторка 2. децембра када почиње Европско првенство, све што било до сада бити још боље за 100 одсто.

Србија почиње такмичење на ЕП у уторак утакмицом са Хрватском, у четвртак се састаје са Немачком, а у суботу са Македонијом.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(понедељак, 01. дец 2008, 20:57) - Чивијаш [нерегистровани]

Тања Медвед

Напред грације. Ако успете да се директно пласирате на СП биће сјајно, а ако освојите и медаљу, има да буде лудило пред скупштином на дочеку

(недеља, 30. нов 2008, 12:09) - aleko

Puno srece

Devojkama zelim puno srece i nadam se da ce me malo manje nervirati nego prethodnih godina :)! Nadam se da ce se zelja kapitena ostvariti mada im ja naravno,kao pravi Srbin, zelim da osvoje medalju:)!