Хрватски медији еуфорични уочи дуела са Србијом

Хрватска дневна штампа посветила је велику пажњу утакмици рукометних репрезентација Хрватске и Србије на старту Европског првенства, истичући да ће се у Сплиту водити велика борба између два велика ривала пред 12.000 гледалаца у Спаладијум арени.

"Јутарњи лист" доноси наслов "„Борба почиње"“ и изјаву селектора домаће селекције Лина Червара, иначе веома успешног и оствареног тренера, да је „гладан победа“, али да не сме да обећа европско злато, једину титулу која Хрватској недостаје.

"Можда сам кукавица, али не могу да обећам злато. Јако желимо ту медаљу, али нико не размишља о томе да је само једном домаћин освојио ЕУРО"“, цитира се Червар.

Хрвати подсећају на негативан скор са Србијом на великим такмиццењима (3-1-4), али да верују да је сада дошло време да се изједначи скор у Сплиту.

Сплитска "„Слободна Далмација"“ отишла је најдаље са еуфоријом, јер се уз примерак новина добија и хрватска застава као најава спектакла који гарантује двобој две селекције.

У центру пажње локалних медија из табора "„орлова"“ највише је Петар Ненадић и означава се као главно оружје Србије, као и да је његов дуел са Луком Циндрићем кључан.

Лист "„24 сата"“ наглашава да је велики хендикеп Србије изостанак једног од најбољих играча Растка Стојковића због повреде, након што је селектор Јовица Цветковић одлучио да стави његово здравље испред резултата, иако је искусни пивотмен инсистирао да одложи операцију колена.

"„Вечерњи лист“" долази са концизним насловом "„Идемо каубоји", али са великим оптимизмом чека меч међусобно добро познатих тимова.

Утакмица А групе између Хрватске и Србије игра се од 20.30 сати.

број коментара 1 пошаљи коментар
(петак, 12. јан 2018, 18:54)
DDanonymous [нерегистровани]

Hrvatska euforija

Kada su Srbi i Srbija u pitanju Hrvati su euforicni i sa utakmicom i bez utakmice.Na samo pominjanje Srba njima skace pritisak,nervnim sistemom zavlada haos,a na povrsinu izbiju sve njihove frustracije.