Суд затворио олимпијске објекте у Бразилу

Суд у Рио де Жанеиру наредио је затварање свих објеката који су изграђени и коришћени током Олимпијских игара 2016. године из безбедносних разлога.

Како преноси Би-Би-Си, суд је одлуку донео на захтев тужилаштва да се забрани одржавање било каквих догађаја на олимпијским објектима док канцеларија градоначелника не поднесе потврду да су сигурни за коришћење.

Одлука је образложена тиме да се жели "сачувати сигурност становништва јер се на тим објектима редовно одржавају различити догађаји".

"Објекти су урушени и оштећени због недостатка надзора и због великог броја људи који их посећују што може да довести до трагедије", стоји у одлуци судије.

Објекти изграђени за ОИ 2016, прве које су се одржале на територији Јужне Америке, често су били на мети критике због корупције и високих трошкова, који се процењују на око 12,5 милијарди долара.

Одлуком суда обухваћени су Олимпијски парк "Бара да Тижука" у туристичкој четврти Рија, где се налази и "Арена Рио", тениски центар и бициклистичка стаза.

Обухваћена и регија Деодоро, на 40 километара од Копакабане, где су одржана такмичења у рагбију, хокеју на трави, кајаку, кануу и у коњичким спортовима.

број коментара 0 Пошаљи коментар