Мандићева и Богдановићева на Олимпијским играма!

Милица Мандић и Тијана Богдановић, српске шампионке у таеквондоу, обезбедиле су учешће на Олимпијским играма 2020. године. Мандићева и Богдановићева су овериле визу за Токио после успеха на такмичењима.

Њих две су дошле до норме на Гран прију у Москви на којем су дошле до завршнице.

Милица је у категорији преко 67 килограма сакупила довољно бодова да се на основу ранг листе квалификује на предстојеће Олимпијске игре.

Олимпијска шампионка из Лондона 2012. је победом у четвртфиналу изборила место на Играма, а до полуфинала стигла је победом над Туркињом Кус, коју је престигла на листи по броју бодова.

Тијана Богдановић је такође у четвртфиналу остварила кључну победу јер је савладала Хрватицу Кристину Томић, која јој је била за петама по броју поена на олимпијској листи.

"Крај године и најјачи турнир по обичају је финални Гран при. Овај има посебан значај јер се овде решава виза за Токио. Још једна добра ствар је била што је Тијана ушла у финале преко изузетних конкуренткиња које ће то исто бити и у Токију", рекао је Драган Јовић, спортски директор и први тренер Теквондо асоцијације Србије.

"Милица је победом над троструком светском шампионком Британком Бјанком Валден успела да прекине доминацију једне од најбољих такмичарки. Бјанка Валден је побеђена у најбољем моменту за нас. Сутра имамо још финалне борбе и надам се да ће девојке и то изгурати."

Богдановићева ће се у финалу категорије до 49 килограма наћи са једном од најбољлих такмичаки Кинескињом Ву, док ће Милица Мандић у финалу за противницу имати Кинескињу Зенг.

број коментара 0 Пошаљи коментар