Велики успех Иване Перовић – злато на СП у Чилеу

Ивана Перовић наставља да осваја медаље на највећим светским смотрама каратеа. Поново се окитила златном медаљом овог пута у јуниорској конкуренцији на Светском првенству које је одржано у чилеанском граду Сантјагу. Пре две године Ивана је на СП освојила златну медаљу у кадетској конкуренцији.

Ивана наставља да плени својим наступима. У Чилеу је побрала све симпатије, а доминацију у својој категорији - до 59 килограма, потврдила је победом у финалу над двоструком првакињом света Норвежанком Ханделсби Нором Бенедикт са 8:0.

Директор Карате савеза Србије рекао је да она крупним корацима граби са крему светског каратеа. Он је додао да поред ове златне медаље запажена су још два добра резултата. Ђорђе Тешановић - пето место у категорији плус 84 килограма за сениоре и Бојана Јанковић млађа сениорка у категорији до 55 килограма. Нагласио је да су репрезентативци свих земаља имали тешке услове у Чилеу због демонстрација.

Горан Шћепановић селектор репрезентације је истакао да је ово било тешко првество пре свега због демонстрација у Чилеу. У самом Сантјагу се на улицама окупило око два милиона људи. Ипак, челници свецког каратеа су одлучили да се првество одржи. Од више од деведесет пријављених земања учешће је узело 85 селекција.

Селектор је задовољан оствареним резултатима на првенству. Нагласио је да остаје жал што неко од сениора није дошао до медаље. Наравно, акценат је стављен на освајање златне медаље Иване Перовић и још једном је нагласио њен континуитет освајања одличја.

Он је нагласио да је неколико репрезентација било пресељено, а да су неке селекције напустиле првенстви јер нису били безбедни. Тим нашег савеза у координацији са министартством је успео да створи безбедне услове за нашу селекцију.

Шампионка Ивана Перовић се пре свега захвалила савезу на пруженом поверењу и додала да је ово једна од њених најдражих медаља. Ова 2019. година нија баш најбоље почела за њу. Имала је повреду, који је санирала тек у априлу ове године и самим тим повратак на велику сцену јој је био још дражи. Она је описала свој пут до медаље и додала да је била најбоља у финалу када је савладала Норвежанку Ханделсби Нору Бенедикт.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(четвртак, 31. окт 2019, 19:49) - Петар Јараковић [нерегистровани]

jarakovicpetar@yahoo.com

Браво, браво, браво!!!

(четвртак, 31. окт 2019, 16:19) - anonymous [нерегистровани]

Браво!

Браво, лепа, упорна и вредна девојко! Тако се представља Србија у свету! Само тако настави, Србија се поноси тобом!