Тајгеров рекорд и корак ка бесмртности

Тајгер Вудс освојио је 82. ПГА титулу у каријери, тријумфом на Зозо шампионату и изједначио рекорд по броју трофеја са сународником Семом Снедом. Снед је од 1965. године био најтрофејнији голфер у историји.

Тренутно 10. играч света победио је у Јапану, пошто је пред последњу рупу имао седам покушаја за тријумф и то му је било довољно.

Вудсу је то први пехар од операције колена коју је имао пре девет недеља.

У априлу је 43-годишњи Американац победио на Мастерсу и дошао до 15. трофеја на мејџорима, по чему је бољи од Снеда, који има "само"седам. По том параметру најбољи је Џел Никлаус са 18 великих турнира.

"Ако ме питате да ли ћу играти до 52. године, надам се да ће то бити случај. Да сте ме то питали пре неколико година, дао бих вам другачији одговор, али сада будућност сигурно изгледа светлије", рекао је Вудс.

Он се дуго мучио са депресијом, наркотицима и повредама, али је од јануара почео да се враћа и бележи резултате на које нас је навикао.

"Тело више не може да ради шта је раније могло, али умом сам и даље везан за голф терен. Знам како да играм и то сам био у стању да чиним ове недеље. Било је периода када нисам знао да ли ћу поново заиграти и зато ово ценим много више", додао је Американац.

број коментара 0 Пошаљи коментар