Трка Кроз Србију на стазама старе славе

Овогодишња, 59. међународна бициклистичка трка Кроз Србију, по мишљењу учесника, била је једна од најбоље организованих у последњој деценији. Челни људи српског бициклизма увелико се припремају за наредну годину и јубиларно, 60 издање наше најпознатије бициклистичке трке.

Одлична организација и промоција туристичких потенцијала Србије и Републике Српске на траси којом су овог августа прошли бициклисти, ставила је челне људе трке Кроз Србију на слатке муке, јер заинтересованост градова за домаћинство етапа је огромна, те би, по свој прилици, наредна, јубиларна 60. трка Кроз Србију могла трајати шест дана уместо досадашња четири.

Захваљујући преданом раду председника Бициклистичког савеза Србије Бранка Бановића, директора трке Владимира Куваље и спортског директора Саше Гајичића, овогодишња трка Кроз Србију померила је границе у организационом смислу, те је све већи број градова који желе да узму учешће и дочекају караван са више од 300 учесника из читавог света.

На траси трке Кроз Србију ове године нашла су се и два највећа планинска туристичка центра у овом делу Европе - Јахорина и Златибор. Овогодишња трка Кроз Србију је први пут у 80 година постојања, стартовала из друге државе.

Владимир Куваља је један од најистакутијих бициклистичких радника у овом делу света, захваљујући измедју осталог и беспрекорној организацији трке Београд - Бањалука која ће се наредног априла возити по 14. пут. Куваља је директор и те престижне трке, која се налази у првој категорији Светске бициклистичке уније.

Наредна, јубиларна 60. трка Кроз Србију већ се нашла у календару Светске бициклистичке уније и биће вожена у последњој недељи јуна следеће године. Велики број светских тимова већ сада истиче кандидатуру и за наступ на нашој најпознатијој бициклистичкој манифестацији.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 26. окт 2019, 15:38) - Rekreativac [нерегистровани]

Zaboravljeni asovi

Mogli bi za jubilej da pozovu najtrofejnijeg i biciklistu sa najviše osvojenih trka kroz Srbiju ...... Mikoša Rnjakovića. Legenda Jugoslovenskog biciklizma.