Јелена Ерић иде ка самом врху

Наша најбоља бициклисткиња Јелена Ерић потписала је професионални уговор са Шпанском екипом Мовистар, која има велике амбиције у светском бициклизму.

У детињству су јој предвиђали успешну светску каријеру. Била је највећа нада нашег бициклизма, а данас је велика звезда чувеног шпанског тима и бициклисткиња од које се тек очекују врхунски светски резултати. Јелена Ерић крупним корацима иде ка самом врху.

Јелена Ерић има 23 године. Рођена Краљевчанка поникла је у редовима чувеног клуба Металац из Краљева, а од 2015. искуство је скупљала у иностраним тимовима, БТЦ Сити Љубљана, Сајленс Про из Сједињених Америчких Држава, Але Ћиполини тиму из Италије, а од наредне године возиће и за поменути шпански Мовистар.

Јелена Ерић је од 2011. освојила 11 титула шампионке Србије у друмском бициклизму и на хронометру. Пажњу на себе скренула је и на једној од најпрестижнијих трка у женском бициклизму, чувеном БеНе Туру у Белгији и Холандији, трци на којој се прославила и легендарна Маријане Вос, вишеструка светска и европска шампионка и олимпијска победница у Лондону 2012.

После оваквих резултата, јасно је да Јелена сања мајцу са бојама свих континената намењену светским првацима. 

То је сан је о којем су сањале генерације бициклиста у нашој земљи. Јелена је доказала да има потенцијал и квалитет, а хоће ли ући у историју као прва шампионка света из наше земље, видеће се можда већ на наредном Светском првенству у Швајцарској наредне године.

број коментара 0 Пошаљи коментар