Бициклисти Србије доминантни на Балканском шампионату

Претходног викенда у Требињу је одржан Балкански шампионат у бициклизму, на којем су наши репрезентативци освојили велики број медаља. Бициклистички савез Србије увелико се припрема и за јубиларну, 60. трку Кроз Србију.

Наши репрезентативци у бициклизму потврдили су класу и квалитет на Балканском првенству, на којем је Србија била међу најуспешнијим земљама.

"Имамо укупно осам медаља, од тих осам, три су златне, три су сребрне и две су бронзане. Има ту неких држава које су можда бициклистички и боље од нас, али ми смо се представили у најбољем могућем светлу. Ја нећу да се стидим да кажем да смо ми, што се тиче држава Балкана најбољи, што смо показали и прошле године, и ове године, дуги низ година већ имамо сјајне резултате, што само показује да смо међу најбољима", рекао је Небојша Јовановић, селектор бициклистичке репрезентације Србије.

Ово је само још једна потврда доброг рада нашег Савеза, поготово са млађим категоријама.

"Као што смо и најавили, пре свега тоје рад наше стручпне службе и наших такмичара, што је и резултирало великим бројем медаља, поготово златних", додаје Саша Гајичић, генерални секретар Бициклистичког савеза Србије.

Селектор Јовановић посебан акценат ставља на успехе млађих категорија од којих се у будућности много очекује.

"Нисмо ми имали само у једној категорији или у једној трци медаљу, већ смо имали медаље од најмлађих до најстаријих, и на хронометру и у друмској трци. Стварно бих хтео да истакнем нашег репрезентативца Огњена Илића који је у сениорској конкуренцији освојио златну медаљу и при том својом фасцинантном вожњом направио просечну брзину од 50,2 километра на час, што је брзина за озбиљнс светске трке", напомиње Јовановић.

Челни људи српског бициклизма увелико се припремају за јубиларну, 60.трку Кроз Србију, и већ сада су на слатким мукама што се тиче саме стазе, јер заинтересованост градова за домаћинство етапа на нашој најзначајнијој трци је огромно.

"Светска бициклистичка унија објавила је календар, трка Кроз Србију налази се у том календару у последњој недељи јуна, од 25. до 28. јуна. Оно што је нама императив за наредну годину и што ћемо радити, обилазићемо градове и циљ нам је да повећамо трку са овогодишња четири на шест дана", истакао је Саша Гајичић, генерални секретар Бициклистичког савеза Србије.

Одличан рад челника нашег Савеза, крунисан је и још бољом сарадњом са градовима домаћинима етапа на трци Кроз Србију. Кључ успеха лежи у поверењу.

број коментара 0 Пошаљи коментар