Почео Светски куп стоног тениса у Зрењанину

У Зрењанину се до недеље одржава Светски куп у стоном тенису за кадете и јуниоре, што је ове године најзначајнији стонотениски догађај у Србији. У селекцијама Србије наступиће 37 стонотенисера и стонотенисерки у конкуренцији 208 стонотенисера из 35 земље.

Након три победе, млади репрезентативац Србије Јован Јоцков је успео да се пласира у елиминациону фазу. У одлучујућем мечу у групи савладао је Руса Кривоногова након неизвесне борбе са 3:2 у сетовима.

"Надам се сад после групе да ћу да прођем прва два кола, па после ћемо видети. Ово је један турнир међу најбољима у Европи, долази много људи из много држава. Углавном су Азијати овде доминантни. И Канађани су добри.", рекао је јуниорски репрезентативац Јован Јоцков после меча.

Овакви турнири се одржавају сваког месеца у другој држави. То је најбољи начин да се види напредак младих играча, а Србија је однедавно добила прилику да буде домаћин.

"Тако да смо ушли у календар пре три године и јунироских и кадетских и наравно сениорског турнира. Тако да се надам да ћемо се вратити на мапу светску што се тиче организације турнира што је за наше играче најбитније.", рекао је Горан Коцић, директор турнира.

Председник стоноитениског савеза Александар Каракашевић, наводи да је за будућност овог спорта неопходно стварати и играче и тренере. Деце је све мање у школама, па је и база талената у некада познатим стонотениснким срединама сужена.

"Ми морамо да пробамо да направимо два три центра у целој Србији и да скупимо ту неку децу која вреде и за које ми мислимо да би могли да тренирају на истом месту. А пошто знате ситуацију у српском стоном тенису, где малтене нико са никин не разговара, то ће бити јако тешко. Моје је да пробам да то некако средим и да се ми ипак спојимо.", рекао је Александар Каракашевић, председник Стонотениског савеза Србије.

На светском купу у Зрењанину за кадете и јуниоре наступа 208 стонотенисера из 35 земље. Технички организатор стонотениски клуб Банат обезбедио је да се турнир игра у две дворане на 16 столова уз још 14 столова за загревање.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар