Нова титула за Перић Ранковић, Матићева сребрна

Српски дерби одвио се у борби у финалу Европског првентсву у Хелсиборгу, у пара стоном тенису. Злато је припало Борислави Перић Ранковић после победе над Надом Матић укупним резултатом 3:2.

Тријумфом након бројних преокрета 11:8, 6:11, 10:12, 11:7, 11:9, Перић Ранковић је одбранила титулу шампионке Европе.

На том путу раније је савладала Карлоту Рагацини (3:0), Меган Шаклетон (3:0), Лису Хентинг (3:0) и Ингелом Лундбек (3:0), док је Матић била боља од Ирем Олук (3:2), Каролину Табиб (3:1), Екатерину Попову (3:0) и Сандре Миколашек (3:0), пре српског финала у класи 4 и 5.

На истом такмичењу претходно је сребро освојила Ана Првуловић, док Митра Паликућу данас чека финале од 17.30. 

Министар омладине и спорта Вања Удовичић честитао је Борислави Перић Ранковић освајање златне, а Нади Матић сребрне медаље у класи Т4-5 на Европском првенству у пара стоном тенису у Хелсингборгу.

"Историјски тренутак за српски параолимпијски спорт - две наше такмичарке у финалу Европског првенства, што је само потврдило српску доминацију у пара стоном тенису. Оне су својим успесима одавно доказале свима да за храбре и упорне границе не постоје. Поносни смо на вас и са пуно поверења очекујемо да се низ настави и у Токију. Честитам Борислави и Нади, њиховим стручним штабовима и Параолимпијском комитету Србије, свака част", наводи се у честитки министра Удовичића.

број коментара 0 Пошаљи коментар