Влада наградила спортисте и спортисткиње

Влада Републике Србије доделила је одбојкашицама Србије и њиховом селектору награде у вредности од по 20.000 евра. Награде истог износа добили су и репрезентативци у кошарци 3 на 3.

"Чланицама женске одбојкашке репрезентације Србије, за освојену златну медаљу на Европском првенству у одбојци одржаном у Мађарској, Словачкој, Пољској и Турској од 23. августа до 8. септембра, додељене су новчане награде од по 20.000 евра у динарској противвредности. Исти износ припао је и њиховом тренеру Зорану Терзићу", прецизирано је у саопштењу.

Национално спортско признање додељено је одбојкашици Маји Икодиновић (рођеној Огњеновић) за освојену бронзану медаљу на Светском првенству у одбојци одржаном 2006. године у Јапану, а Влада Србије није заобишла ни златне баскеташе.

"Спортистима у дисциплини-Кошарка 3 на 3 Марку Савићу, Данилу Мијатовићу, Дејану Мајсторовићу и Душану Домовићу Булуту за освојену златну медаљу на Европском првенству одржаном у Мађарској од 30. августа до 1. септембра 2019. године, Влада је доделила награду у износу од по 20.000 евра у динарској противвредности. Исти износ за освојену медаљу, добио је и њихов тренер Горан Војкић", наведено је у саопштењу.

На седници су усвојене измене Уредбе о националним спортским признањима и новчаним наградама. Повећањем износа новчаних награда за спортисте и тренере, влада жели да истакне важност врхунских резултата и освајања медаља на најзначајнијим такмичењима - Олимпијским играма, Параолимпијским играма и Шаховској олимпијади.

"Усвојеним изменама износ за освојену златну медаљу на овим такмичењима подигнут је на 50 хиљада евра у динарској противвредности, за сребрну на 45.000, а за бронзану на 35 хиљада евра (у динарској противвредности). Уједно су изједначени износи за појединачне и екипне спортове, а све у циљу да се подстакне постизање бољих резултата и освајање већег броја златних, сребрних и бронзаних медаља на следећим Олимпијским играма, Параолимпијским играма и Шаховској олимпијади", стоји у саопштењу.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(недеља, 15. сеп 2019, 16:38) - Nedim [нерегистровани]

pitanje

Zašto Svetska košarkaška federacija nije Španiji ,Argentini i Francuskoj dodelila novčani iznos nagrade ili to će dobiti?

(субота, 14. сеп 2019, 02:13) - Dragan [нерегистровани]

Samo pozitivno

Tako treba, odlično!