ФИНА дозволила Сабу да плива за Мађарску

Светска федерација (ФИНА) дозволила је Себастијану Сабу да наступа за Мађарску.

Сабо је почетком маја обавестио Пливачки савез Србије да жели да плива за Мађарску.

Три недеље након што је Пливачки савез Мађарске послао сва неопходна документа за "трансфер" Саба, из Лозане је стигао потврдан одговор - Сабо има право наступа за Мађарску већ овог јула на Светском првенству у Гвангџуу.

"Свестан сам да је ово осетљива тема, али слушао сам своје срце и мислим да сам донео добру одлуку. Веома сам срећан", рекао је Сабо за сајт Пливачког савеза Мађарске.

Сабо је, пливајући за Србију, освојио бронзану медаљу на 50 метара лептир у малим базенима на ЕП 2017. године, а крајем марта је у Дебрецину на 100 метара испунио А норму за ОИ у Токију 2020. године.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(петак, 07. јун 2019, 08:39) - Boom [нерегистровани]

Boom

Šteta, ode potencijalno jedna, olimpijska medalja u Mađarsku. Ne treba kriviti momka, tamo će imati mnogo bolje uslove da ispuni svoj potencijal. Žao mi je samo što ministar sporta, koji je bio reprezentativac u vodenim sportovima, i koji bi trebao da ima posebno razumevanje za ovakve situacije, nije učinio ništa da pomogne momku kako bi plivao za nas. O gazdi, koji je najavio pregršt medalja u Tokiju, da ne pričam!

(петак, 07. јун 2019, 05:06) - Рауш [нерегистровани]

Крв није вода

Срећно Сабо и хвала за медаљу, надам се да ће ФИНА се придржавати истих правила када пливачи и ватерполисти српског порекла из других држава буду хтели да учине исто.

(петак, 07. јун 2019, 01:39) - anonymous [нерегистровани]

На првом месту!

Он плива за себе! Па тек можда на друго место долази савез, е сад, какве услове нуди Београд а какве Будимпешта, најбољи одговор даје његова одлука, само што људима на брдовитом балкану није најјасније да се у овом животу бориш за себе на првом месту а затим и за све остале, просто ко пасуљ, онај ко не воли/поштује себе, неће ни друге!

(петак, 07. јун 2019, 00:07) - anonymous [нерегистровани]

neka ti je sasrecom i hvala !

sta reci drugo ? mogao si i ranije da izaberes da plivas za zemlju svojih predaka sto bi bilo sasvim ok i normalno ali ipak si osvojio i jednu medalju za Srbiju ! Hvala ti na tome i neka ti je sa srecom i da osvojis i jos koju medalju za nase komsije Madjare !