Брнабић: Европске универзитетске игре велика ствар за Србију

Србија треба посебно да се спрема за Европске универзитетске игре, биће потребна значајна улагања у инфраструктуру и спортску инфраструктуру, али све то ће остати нашим клубовима и спортистима, изјавила је председница владе Србије Ана Брнабић.

Европске универзитетске игре, које ће се одржати у Београду 2020. године велика су ствар за Србију, сматра председница владе и истиче да се морамо посебно спремити за то такмичење.

"Биће потребна значајна улагања у инфраструктуру и спортску инфраструктуру, али добро је што ће сва та улагања остати и нашим спортским клубовима, спортистима и генерацијама које тек долазе, а бавиће се спортом. Надам се да ће и то бити још један подстицај бављењу спортом у Србији за младе људе, јер је то, уз образовање јако важно", каже Брнабић, која је и на челу Организационог одбора Европских универзитетских игара.

Такође, како каже, министри просвете, здравља, омладине и спорта раде заједно на томе, тако да је то улагање стратешко улагање, које свакако доноси бенефит Србији у сваком смислу.

број коментара 0 пошаљи коментар