Карате спектакл у Новом Саду 2018. године

Поводом одржавања 53. Европског карате шампионата за сениоре у Новом Саду, од 9. до 13. маја 2018. године, у суботу је у Покрајинској влади одржана конститутивна седница Организационог комитета, чији је домаћин био председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Мировић је поручио да је реч о практично највећој спортској манифестацији у нашој земљи и да ће заједничка сарадња Министарства омладине и спорта, Покрајинске владе и Града Новог Сада учинити да и овај шампионат буде реализован у складу са највишим стандардима.

За председника Организационог комитета изабран је министар омладине и спорта Вања Удовичић, а за копредседнике председник Покрајинске владе Игор Мировић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Удовичић је истакао да му је драго што се наставља континуитет одржавања престижних такмичења европског ранга управо у Новом Саду, односно у Војводини.

"Ове године смо били домаћини најмасовнијег такмичења у Новом Сау у протеклих 36 година, а у питању је Европско такмичење у рвању, док ћемо наредне године имати још веће такмичење у односу на рвачко првенство".

"Очекујемо око 1.600 учесника на 53. Европском карате шампионату чиме подижемо лествицу квалитета каратеа у Србији, али и позиционирамо Нови Сад, Војводину и Србију на европску мапу спорта. Тиме утичемо на то да и други почињу да се угледају на нас и да праве такмичења по угледу на нашу организацију", рекао је министар Удовичић.

"Цела Европа и свет ће бити у прилици да виде лепоту каратеа управо из Новог Сада, где ће средином наредне године бити одржано ово веома значајно међународно такмичење. То је права прилика да се на најлепши начин промовише Нови Сад као град који се поноси успехом спортиста у свим борилачким спортовима и вештинама, па тако и у каратеу", рекао је Вучевић.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић је пожелео свима да ток организовања Европског првенства у каратеу буде успешан, а посебну захвалност Влади Србије, Покрајини и Граду Новом Саду упутио је председник Карате федерација Србије Славољуб Пипер.

На седници, којој је присуствовао и покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, председник Карате савеза Војводине Страхиња Тепавчевић, председник Карате федерације Србије Славољуб Пипер и председник општине Сремски Карловци Ненад Миленковић, донети су план и програм организације шампионата и одређени носиоци активности, које чине представници Карате федерације Србије, државних, покрајинских и органа Града Новог Сада.

број коментара 1 пошаљи коментар
(субота, 07. окт 2017, 18:22)
Nenad [нерегистровани]

Narod je hrabro

uz nevidjeni spetakl.