Венецуела, добар жреб за потенцијално изненађење турнира

Кошаркаши Венецуеле у добром расположењу долазе на Мундобаскет у Кини. Искусно екипу са клупе предводи Аргентинац Фернандо Дуро, а Јужноамерикаци ће играти у Групи А, заједно са селекцијама Кине, Пољске и Обале Слоноваче.

Кошаркашка селекција Венецуеле четврти пут у историји учествује на светским шампионатима. Најбољи пласман било је 11. место у Аргентини 1990, али то су била нека друга времена и неки други тим.

Венецуела у последњој деценији бележи запажене резултате, макар на континенталном нивоу, што им је и донело невероватно 20. место на Фибиној ранг-листи.

Највећи успех Венецуела је постигла 2015. године освојивши Фибин Куп Јужне Америке, а у финалу су савладали јаку селекцикју Аргентине. Такође, селектор Нестор Гарсија предводио је екипу до два златна одличја на шампионатима Јужне Америке 2014. и 2016. године.

Уследило је и учешће на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру, где је предвођена истим аргентинским селектором освојена солидна десета позиција.

Гарсију је на клупи заменио земљак Фернандо Дуро, а Венецуела, на крилима добрих резултата из претходних неколико година, жели и у Кини да остави свој печат.

Екипа је састављена од искусних играча, чак осморица су наступала на Олимпијским играма у Рију, а најпознатији су браћа Варгас, Хосе и Грегори. Хосе је капитен и душа тима, наступа за Макаби хаифу, док остали играчи кошаркашки хлеб зарађују углавном у домовини или Аргентини.

Позитивну ствар за Венецуелу био је и жреб група, где су завршили у Групи А, заједно са селекцијама Кине, Пољске и Обале Слоноваче.

Уз мало среће, ни друга фаза није толико далеко...

На коначном списку селектора Дура налазе се: Грегори Варгас, Ђорнан Замора, Педро Чурио, Хосе Варгас, Луис Бетелми, Антони Перес, Мигел Руис, Винди Гратерољ, Хајслер Гилент, Двајт Луис, Мајкл Карера и Нестор Колменарес.

број коментара 0 Пошаљи коментар